В най-тежко засегнатите провинции южно от главния град Болоня –

...
В най-тежко засегнатите провинции южно от главния град Болоня –
Коментари Харесай

Италия се бори с последиците от катастрофалните наводнения frognews.bg

В най-тежко засегнатите провинции южно от основния град Болоня – тези на Равена, Чезена и Форли – продължава евакуацията на хората, чийто брой е към този момент над 13 000 души. Свлачищата са невъобразимо доста, пътищата са непроходими, проблеми има по автомагистрала „ А-1 “ при Болоня, а автомагистрала „ А-14 “ поради наводнения е още затворена в региона Романя.

 

Без ток и вода са десетки обитаеми места. Над 5000 ферми са под вода. Гледката на всички места е като при потоп, тъй като наводненията там провокирани от извънредно изобилните и продължителни превалявания за тези географски ширини започнаха при започване на месеца.

 

Губернаторът на региона Стефано Боначини сигнализира, че „ нанесените вреди са за милиарди евро “. Според разбор на Висшият институт за запазване и проучване на околната среда ( ISPRA) най-уязвимият за наводнения италиански район е Емилия-Романя.

 

Министър-председателят Джорджа Мелони е отвън страната. За това, идната седмица, кабинетът ще разгласи бедствено състояние и ще разиска декрет за финансова помощ. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР