В най-скоро време гръцкото правителство ще обяви програма по подкрепа

...
В най-скоро време гръцкото правителство ще обяви програма по подкрепа
Коментари Харесай

Държава подпомага закъсалите наемодатели

В най-скоро време гръцкото държавно управление ще разгласи стратегия по поддръжка на наемодателите. В момента се разискват периодите – дали ограниченията да влязат в действие през тази или идната година. „ Пострадалите от пандемията наемодатели ще би трябвало да подадат обществена декларация за материалните загуби във връзка със спад в приходите от наем “, написа гръцкото издание ekathimerini.com.

Сред ограниченията, които се преглеждат е освобождение от подоходно облагане в размер сред 15% и 45% за приходи от наем, получени в месеците на изключително състояние. Например, в случай че притежател отдава парцела си на компания против 4000 EUR на месец, той ще получи 4800 EUR по-малко за месеците март, април и май. Ако получените наеми за тези три месеца не бъдат облагани, той ще заплати налог в размер на 10 300 EUR за оставащата част от годината (бел. ред. 9 месеца) вместо 15 700 EUR.

От 5% на 10% се усилва отстъпка на облагаемия приход от наем. Отстъпката има и от единния налог върху парцели (ENFIA) за всички наемодатели, потърпевши от пандемията от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР