В най-щастливата държава на света - Финландия - дамите са

...
В най-щастливата държава на света - Финландия - дамите са
Коментари Харесай

Все повече финландки търгуват акции

В най-щастливата страна на света - Финландия - дамите са почнали да завладяват все по-голям дял от фондовия пазар - събитие, което им дава преимущество в един от най-справедливо устроените райони на планетата. 

Броят на финландките, които търгуват акции и фондове, се е удвоил през последните две години и към този момент e над една трета от локалния " тим "  на фондовите играчи, сочат данни на " Норднет " - един от главните брокери на дребно в региона на Скандинавия. Това развиване съответствува с напъните на Хелзинки да трансформира страната в най-образованата по финансовите въпроси в световен проект. Същевременно, комерсиалните покупко-продажби на фондовите борси на мъжете във Финландия са скочили с 56% през същия интервал, свидетелства скандинавският брокер.

Финландките имат максимален дял от клиентите на " Норднет " - 36% от общия брой. Следват шведките - с 33%, датчанките - с 28%, и норвежките - с 20 %. 

Регионалният управител на " Норднет " за Финландия - госпожа Суви Тупурайнен - споделя, че гори от желание да опровергае " остарелите легенди, че финансите и вложенията са работа за мъже ". Тя твърди, че брокерът работи от години, с цел да притегли локални звезди и авторитетни хора в акциите на обществените медии, предопределени да насърчат дамите към по-активно присъединяване на фондовите борси. 

Финландците, както и жителите на другите скандинавски страни, доста по-рядко от американците играят на борсата, с цел да усилят спестяванията си, поради метода, по който са устроени и работят пенсионните им системи. Поради което фондовата търговия по-скоро е опция за спомагателен приход над обвързваните с трудовия стаж пенсии. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР