В най-мащабното проучване на Международния консорциум на разследващите журналисти -

...
В най-мащабното проучване на Международния консорциум на разследващите журналисти -
Коментари Харесай

Разследващ журналист за Досиетата „Пандора: Очаква се в понеделник да излезе нова информация за България

В най-мащабното изследване на Международния консорциум на проверяващите публицисти - Досиетата „ Пандора ” се появи информация за финансовите секрети на международния хайлайф - политици и милиардери от целия свят, притежатели на офшорни компании. Излязоха и две български имена на политици – Делян Пеевски и Николай Младенов. Президентът Румен Радев също се намеси с позиция и прикани българските служби да не оставят неразкрити кутии на Пандора.

Тази седмица в рубриката „ Срещу течението " Евгений Генчев беседва с Димитър Стоянов и Атанас Чобанов от bird.bg, които са българските сътрудници в следствието, както и с проверяващия публицист Йово Николов. 

„ Очаква се на следващия ден да излезе нова информация за България. Този път ще става въпрос за големи финансови потоци. Където има пари, нормално има власт. Където има власт, има и политици. Вероятно огромният трус занапред следва. Възможно е да излязат нови имена на политици ”, разгласи Евгений Генчев в студиото на , след диалога си с проверяващите публицисти от bird.bg.

„ Това следствие е същински образец за качествена публицистика. Тук не се бърза, търси се валидиране на доказателствата. По стандартите на положителната публицистика се търси и коментар на засегнатите страни ”, сподели Димитър Стоянов.

„ Най-интересното занапред следва. В момента работим по проблем, в който директно излизат имена на политици ”, уточни още той.

Повече по тематиката гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР