В най-кратки срокове започва подготовката на проекти, за да бъдат

...
В най-кратки срокове започва подготовката на проекти, за да бъдат
Коментари Харесай

МС: Правителството и община Варна ще работят заедно за овладяване на свлачищата в града

В най-кратки периоди стартира подготовката на планове, с цел да бъдат овладени свлачищните процеси във Варна. Това стана ясно, откакто министър председателят акад. Николай Денков посети през днешния ден региона на Рибарския плаж, където персонално кметът Благомир Коцев го срещна със свлачищните и срутищни процеси по Крайбрежната алея. След като казусът е бил неглижиран близо 30 години, държавното управление и общината стартират дейна работа за преодоляване на обстановката. Става дума за огромни суми, които са нужни, съобщи министър-председателят и добави, че ще се търсят разнообразни източници на финансиране. Утре във Варна ще бъде и министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, който ще продължи диалога с локалните управляващи за дълготрайното решение на казуса.

В рамките на визитата си във Варна министър председателят акад. Денков взе участие също в откриването на новия Център по оцеляване на море (Дълбоководен басейн) във Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “ във Варна. В България сходно оборудване има за първи път. Благодарение на него военноморските сили и силите за специфични интервенции на Българската войска ще могат да отработват необятен набор морски избавителни интервенции. Ще бъде обезпечена и подготовката на водолазите. „ Винаги е наслаждение да пристигам тук, тъй като всякога виждам нови високотехнологични уреди. Висшето военноморско учебно заведение е образец за развиване на висшето обучение в България “, съобщи министър-председателят. Акад. Денков особено поздрави началника на Висшето военноморско учебно заведение флотилен адмирал Боян Медникаров за неговата разпоредителност и показаните нови достижения.

Във Варна министър председателят акад. Николай Денков посети и Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “, където прегледа STEM центъра по естествени науки, проучвания и нововъведения и се срещна с олимпийски и национални първенци по математика. С близо 9 млн. лева Община Варна започва построяването на новия комплекс от здания на Математическата гимназия. Отделно от това учебното заведение пострада при бедственото състояние във Варна през месец ноември. Общината ще спомага с към 20 000 лв. за възобновяване на вредите, а държавното управление към този момент удовлетвори изцяло поисканата за задачата помощ от общината в размер на 1,3 млн. лева

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР