В най-голямата петролна рафинерия в Кувейт днес избухна пожар, който

...
В най-голямата петролна рафинерия в Кувейт днес избухна пожар, който
Коментари Харесай

Пожар избухна в най-голямата петролна рафинерия в Кувейт

В най-голямата петролна рафинерия в Кувейт през днешния ден избухна пожар, който предизвиква някои известни вреди, само че не се е наложило спиране на работата на обекта. Износът на бензин не е спрян.

Според фоторепортер на Агенция Франс Прес над оборудването " Мина ал-Ахмади ", ситуирано на брега на Персийския залив тъкмо против Иран, на към 40 км южно от столицата Кувейт, се издигат кълба пушек.

Националната петролна компания на Кувейт, откакто в началото съобщи, че няма жертви, по-късно заяви в Туитър, че има пострадвания и случаи на поемане на пушек измежду служащите. Ранените са получили първа помощ на място или са били превозени до болница и са в " устойчиво положение ".
 Саудитска Арабия и Кувейт стопират добива на петрол в неутралната зона Саудитска Арабия и Кувейт стопират добива на петрол в неутралната зона
От 1 юни Саудитска Арабия и Кувейт приключват добива на петрол в взаимното находище Ал-Хафджи. По информация на организация S&P Global...

Приблизително два часа откакто компанията заяви, че пожарникарите са на мястото, тя написа в Tуитър, че пожарът е под " цялостен надзор ".

Рафинерията „ Мина ал-Ахмади “, ситуирана на повърхност от 10,5 кв. км, стартира да действа през 1949 година Тя е най-голямата от трите рафинерии на държавната петролна компания, като създава към 466 000 барела бензин дневно.

Четвърта рафинерия с индустриален потенциал от 615 000 барела на ден е в развой на създаване и би трябвало да стартира да действа до края на годината.

Богатото на нефт емирство от Персийския залив създава към 2,4 млн. барела бензин дневно, по-голямата част от който се изнася.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР