В навечерието на Великден традиционно зачестява търговията на агнешко месо.

...
В навечерието на Великден традиционно зачестява търговията на агнешко месо.
Коментари Харесай

Как да изберем хубаво агнешко и за какво е полезно?

В навечерието на Великден обичайно зачестява търговията на агнешко месо. Какво би трябвало да знаем, с цел да подсигурим качествения избор на вкусното месо?

Според стандартите, агнешкото месо, продавано в магазините, наложително би трябвало да има щемпел и съответния БГ номер.

Около Великден обаче паричната себестойност на агнешките плешки се повишава доста. Въпреки апела на земеделския министър, въпреки всичко се чакат обичайните спекулации с цените.

Към момента няма недостиг на българско агнешко месо по комерсиалните вериги, което не допуска повишаване в цената. Все отново инспекции демонстрират, че междинната цена към този момент е достигнала 11-12 до 14 лв. за кг. По данни на производители изкупната цена онлайн тегло агнешко варира сред 5 и 6 лв. за кг. Оказва се, че от производителя до търговеца цената се повишава двойно.

 Агнешко

Добрата вест е, че на българския пазар няма инфектирано с шап агнешко месо. Информацията е на Агенцията по сигурност на храните. От институцията твърдят още, че текат непрестанни инспекции за качеството на обичайните за великденската софра меса, яйца и козунаци.

Освен в България, агнешкото е извънредно необятно публикувано в кухните на Турция, Гърция, Нова Зеландия, Австралия и Средния Изток. Проверка на български медии по отношение на цените на месото в страните от Западна Европа демонстрира, че съвсем не съществува разлика сред паричната себестойност на прясното агнешко месо продавано в Англия, Съединени американски щати и в България към Великден.

Скъпо или не, диетолозите предлагат честа консумация на агнешко месо освен към великденските празници.

То е скъпо поради високото наличие на цинк – минерал, укрепителен имунната система. Освен това агнешко е източник на витамин В12, който се грижи за здравето на алените кръвни кафези, както и за нервната система.

Специалистите по хранене са безапелационни, че месото от агне защищава от Алцхаймер и от други, свързани с напредналата възраст заболявания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР