В навечерието на Великден над 350 перничани бяха подпомогнати с

...
В навечерието на Великден над 350 перничани бяха подпомогнати с
Коментари Харесай

Над 350 перничани бяха подпомогнати с хранителни продукти за Великден

В навечерието на Великден над 350 перничани бяха подкрепени с хранителни артикули. 

Инициативата е на шестима млади перничани - Симеон, Филип, Жаклин, Алекс, Валя и актрисата Луиза Григорова-Макариев. Свързва ги желанието да бъдат потребни и да оказват помощ на другите. Работили са като доброволци в редица акции в разнообразни градове в страната и вземат решение с насъбрания опит да оказват помощ, да създадат положително, да дарят усмивки и в своя роден край.

" Нарекохме нашата доброволческа самодейност " Не си самичък " и започнахме активността си преди две години, като тогава Covid пандемията осуети проектите ни. Тази година възобновихме самодейността ", описа Филип Стоянов.

Старт на акцията дават при започване на март, като разкриват два пункта за събиране на артикули от първа нужда и по-трайни храни, които да бъдат предоставени на възрастни, самотни и нуждаещи се хора от община Перник. Помощи идват и с пощальон. Помагат им доста доброволци, както и кметовете на обитаеми места, с чието подпомагане са направени описите на нуждаещите се от подкрепяне хора. Дарителите са стотици.

" До момента сме раздали над 350 пакета на нуждаещи се хора, като с изключение на питателните артикули, най-важното, което им носим, е усмивката ", сподели Филип. 

Хората ги посрещат с признателност, с изненада, някои и с насълзени очи.

Мисията на доброволците не стопира дотук. Те са решени да прокарат тръбопровод до къщата на стара жена, която години наред живее без течаща вода в дома си.

Репортаж на Елена Тамакярска в предаването " 12+4 " можете да чуете от звуковия файл.
 БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР