В навечерието на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще

...
В навечерието на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще
Коментари Харесай

Германия пак пробва да ни сдобри с Македония |

В навечерието на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се организира на 5 и 6 октомври в Словения, немският президент Франк-Валтер Щайнмайер се е обадил на Румен Радев. 

Щайнмайер е сложил въпроса за разговора сред България и Северна Македония, излиза наяве от прессъобщението на " Дондуков " 2.

Радев е декларирал, че България чака съответни резултати във връзка с спазването на човешките права в югозападната ни съседка:

" В момента протича развой на броене на популацията в Република Северна Македония и в България постъпват редица сигнали за практикуване на напън върху хората, които намерено изявяват българската си еднаквост, което е неприемливо за страна, кандидатстваща за участие в Европейски Съюз. "

Радев е подчертал също по този начин, че " дадените през годините до момента многочислени заявления и обещания от страна на държавното управление на Република Северна Македония към България остават неизпълнени, в това число и подписаният през 2017 година двустранен Договор за другарство, добросъседство и съдействие. Затова страната ни упорства за правнообвързващи гаранции в двустранния разговор от страна на Република Северна Македония. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР