В навечерието на следващото заседание на групата Rammstein няколко страни

...
В навечерието на следващото заседание на групата Rammstein няколко страни
Коментари Харесай

Предричат кратък живот на бронираните машини от страните от НАТО в Украйна

В навечерието на идващото съвещание на групата Rammstein няколко страни от НАТО оповестиха за доставката на лека бронирана техника за Украйна. Партидите на помощта включват нови транспортни средства, които би трябвало да бъдат взети от армиите на страните от алианса, защото към този момент доставените остарели модели са посочили извънредно ниски индикатори на оцеляване в бойни условия.

Правителствата на Съединени американски щати, Германия и редица други страни оповестиха доставката на нови партиди бронирана техника в Украйна. Официално е доказано, че украинската войска ще получи надлежно 50 и 40 бойни машини на пехотата " Брадли " и " Мардер ". Също по този начин в мрежата се появиха фотоси на създадените в Канада бронетранспортьори LAV ACSV Super Bison, които към този момент са разполагаем на Въоръжените сили на Украйна. Вероятно в новия пакет доставки ще бъдат включени и американските бронетранспортьори Stryker.

Самият факт на доставките не е вест. Новият пакет обаче е придружен от кавги в пресата. Германското списание Spiegel твърди, че Германия ще би трябвало да вземе БМП Marder от личния си запас, с цел да задоволи потребностите на въоръжените сили на Украйна от бронирани машини, макар че Бундесверът към този момент изпитва сериозен дефицит на бронирани машини.

По мнението на специалисти, НАТО е принудена, в своя щета, да доставя съвременна бронирана техника заради обстоятелството, че техниката от предходни доставки е посочила своята накърнимост в актуалните военни дейности.

Доставени в количество от няколкостотин бронетранспортьори M113, чието развиване стартира през 60-те години на предишния век, съвсем не се демонстрираха на бойното поле. Според службата Lostarmour, която записва загубите на въоръжените сили на Украйна въз основа на фотоси / видео от открити източници, е доказана загубата на девет такива машини и 17 машини YPR-765 (холандската трансформация на M113).

Според специалисти лимитираното потребление на тези машини се дължи на обстоятелството, че те са предопределени за войните от 20 век и не дават отговор на актуалните условия. Бойната машина е извънредно уязвима заради високия си корпус, който е комфортна цел за операторите на противотанкови ракетни системи и други ръчни средства за битка с бронирани машини.

Друг минус на американските бронирани транспортни средства, който специалистите показват, са тесните коловози, които или се забиват в кални условия, или се провалят, когато стане студено: буци пръст се забиват в коловозите, замръзват и машината краткотрайно излиза от строя.

С сходни проблеми се сблъскват и доставените от Франция бронирани машини VAB. Според lostarmour по време на военните дейности към този момент са изгубени пет такива машини.

По думите на специалисти, в началото бронираните коли от този клас са били създадени за военно-полицейски или мироопазващи интервенции, най-вече в африканските страни. Те не са предопределени за потребление в действителни бойни интервенции и се пробиват даже от тежка картечница.

Такива бойни машини като M133, също не са предопределени за шофиране отвън пътя и бързо се провалят на полето. Използването им в условия, когато врагът разполага с голямокалибрена артилерия, танкове и противотанкови оръжия, може да се съпостави с потреблението на полицейски водни оръдия или сълзотворен газ против естествена войска във военни интервенции.

Британските бронирани машини AT-105 Saxon могат да бъдат приписани на същите „ провалени “ доставки, измежду проблемите на които може да се включи и незадоволителната ризница и като цяло моралното остаряване.

Експерти допускат, че въоръжените сили на страните от НАТО, когато са възнамерявали военни дейности, по принцип не са се съобразявали с всички действителности на военните дейности в Украйна. Това докара до обстоятелството, че множеството от доставките на НАТО съвсем не вземат участие в зимната компания - те би трябвало да се бият на руската бронирана техника.

Ще реши ли обстановката доставката на по-модерно съоръжение от американски вид? Много е подозрително.

В случая с американските бойни машини на пехотата Bradley специалистите обрисуват същите проблеми, които имат машините M113. Това е високо тясно тяло и сериозна тежест на машината. Въпреки съществуването на огромно количество бордова електроника, Брадли сподели най-лошата си страна по време на военните дейности в Йемен.

Повечето от тези бойни машини по време на тази компания, заради тяните градивни особености, станаха лесна плячка за операторите на руски противотанкови ракетни системи и получиха ракетен удар в профил или под купола. В резултат на това Съединените щати оказаха напън върху Саудитска Арабия, настоявайки те да прекратят присъединяване на машините в зоната на военни дейности, с цел да не хвърлят сянка върху американския военно-промишлен комплекс.

Може да се каже, че командването на страните от НАТО като цяло вярно прави оценка слабостите на тяхната техника, която се изпраща в Украйна, само че даже доставката на бронирани машини от армиите на страните-членки на алианса няма да промени обстановка.

Военното съоръжение, създадено от страните от НАТО, е създадено, като се вземат поради действителностите на локалните спорове в Близкия изток и Африка. Това се отнася за военната продукция на водещите страни от алианса – Съединени американски щати, Франция и Англия.

Следователно не би трябвало да очаквате, че същият Брадли, Мардър или Страйкър коренно ще трансформират обстановката на бойното поле.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР