В навечерието на празника на Военномедицинската служба в България (1

...
В навечерието на празника на Военномедицинската служба в България (1
Коментари Харесай

Генерал Мутафчийски посрещна новия випуск военни лекари във ВМА СНИМКИ

В навечерието на празника на Военномедицинската работа в България (1 септември) генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н, FACS посрещна новия випуск военни лекари , оповестиха от ВМА.

За четвърта поредна година 20 девойки и момчета стартират редом образование в две от най-престижните освен у нас, само че и в чужбина висши образователни заведения - МУ "Проф. доктор Параскев Стоянов " и ВВМУ "Н. Й. Вапцаров ".

Вие се отличавате от останалите по нещо доста значително – следва Ви да положите клетва да служите на Родината. Във времена като днешните - какъв брой младежи биха го създали? 20 души – това сте Вие! 20 от 200 хиляди, които обричат живота си на Родината. Да носиш униформа през днешния ден изисква огромно мъжество и голямо почитание.

Вие имате моето почитание и аз ще направя всичко, което зависи от мен като шеф на ВМА, да имате опция да се учите, да се подготвяте добре и да имате положително кариерно развиване. Залогът е огромен, само че Вие ще се справите, обърна се към първокурсниците началникът на ВМА.

 военни лекари ВМА Генерал Мутафчийски
БГНЕС
Той акцентира, че по време на образованието си курсантите ще имат дисциплини, които ще им се костват маловажни, само че не са за занемаряване, тъй като точно те укрепват характера и ги каляват като командири.

 военни лекари ВМА
БГНЕС

 военни лекари ВМА
БГНЕС

 военни лекари ВМА
БГНЕС
Вашият път ще бъде учреден на конкурсно начало и от Вас чакаме да дадете най-хубавото от себе си. Ние Ви даваме всички благоприятни условия за развиване – за специализация, за научна работа, за кариерно развиване и израстване в йерархията на службата, само че не мислете, че ще Ви отглеждаме под стъклен капак.

Вие би трябвало да сте подготвени за всички провокации, пред които ще се изправите по този път, акцентира генерал-майор професор Мутафчийски.
По-късно курсантите се срещнаха с големите благоприятни условия за развиване, които ВМА предлага. Те посетиха част от най-хубавите клиники в България и имаха опция да се срещнат с едни от най-големите има в родната медицина, които ще бъдат техни учители в идващите години.

 военни лекари ВМА
БГНЕС

 военни лекари ВМА
БГНЕС

 военни лекари ВМА
БГНЕС
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР