В навечерието на посещението на руския президент австрийската телевизия излъчи

...
В навечерието на посещението на руския президент австрийската телевизия излъчи
Коментари Харесай

Путин: Не съм цар на Русия

В навечерието на визитата на съветския президент австрийската телевизия излъчи обстойно изявление на Владимир Путин, огромен жест към австрийската страна, защото съветският президент отхвърля сходни изяви и беседва с публицисти в доста редки случаи.

След многократни опити на кореспондентското бюро в Москва, посрещани с отвод, позитивният отговор е бил съпроводен с изискване, изявлението да не се прави от ефирен сътрудник в Москва, а от публицист от малкия екран във Виена. Друго изискване било най-малко 15 минути от изявлението да се излъчат в прайм-тайма, най-гледаното телевизионно време.

Въпросите не са били уговаряни авансово, пресслужбата на президента е била осведомена само за тематиките, които ще бъдат наранени в хода на диалога. Симултанният превод е бил поверен на преводачи на Кремъл.

В хода на диалога бяха наранени настоящи интернационалните тематики. На въпроса за какво до момента не се е състояла среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп съветският президент трансферира отговорността на американската страна. "Попитайте нашите американски сътрудници ".

Според Путин влошените връзки, които припомнят на мнозина специалисти времето на Студената война, той окачестви като "последица от ожесточената вътрешнополитическа битка в Съединени американски щати ". Въпреки това на няколко пъти по време на разнообразни интернационалните конгреси той е разговарял с американския президент, в последно време за "опасността от нова конкуренция във въоръжаването ".



Путин съобщи, че е на същото мнение както Тръмп, само че "това развиване както знаете не го предизвикахме ние. Не ние излязохме от контракта, забраняващ системите за ракетна защита ". Москва само отговори на заканите. "Но би трябвало да помислим по какъв начин можем да предотвратим нова конкуренция във въоръжаването ", продължи той. Експертите би трябвало да помислят по какъв начин да стартират да работят в тази посока. "Надявам се тази активност в действителност да стартира - и сред нас президентите. "

Засегнат беше и въпросът за връзките Русия - Европейски Съюз. По въпроса за анексирането на Крим и последвалите наказания против Москва както и за покушението над някогашния разузнавач Сергей Скрипал и последвалото от това разтягане на връзките, Путин съобщи, че не преследва задачата да разцепи Европейски Съюз. "В доста по-голяма степен сме заинтригувани Европейски Съюз да бъде обединен и да процъфтява, защото Европейски Съюз е най-главният ни стопански сътрудник ".

Руският президент отбрани ролята на Русия в спора с Украйна. В Украйна е бил проведен "противоконституционен, въоръжен държавен прелом и властта е беше завзета ". Законно разположеният в Крим боен контингент, само е позволил "независими и свободни избори ". На въпроса какво би трябвало да се случи, с цел да върне Русия назад Крим, Путин съобщи изрично: "Тези условия не съществуват и не е допустимо да съществуват ".



Но въпроса за какво неговата партия "Единна Русия " сътрудничи основно с задгранични партии, настроени сериозно към Европейски Съюз, президентът с усмивка препрати събеседника си към министър-председателя Дмитрий Медведев, който е началник на партията, само че след това добави, че прагматично се взима решение "дали ще сътрудничим политически с някого, дали ще сътрудничим по-тясно, в сравнение с с останалите. "

Както излиза наяве от изявлението, "Единна Русия " работи единствено с тези партии, които са декларирали това свое предпочитание обществено, измежду които е и Австрийската партия на свободата, която е в договорни връзки с съветската партия. "Единствено там би трябвало да търсите аргументите за политически контакти сред нашите партии и партиите в Европа, а не в предпочитание за стабилизиране или основаване на компликации в Европа ", съобщи Путин. "Желанието ми е Австрия и други страни от Европейски Съюз да се избият тази концепция от главите. ", добави той.

Путин не одобри упрека, че е основал властническа система в Русия. "Това не дава отговор на истината, ние имаме демократична страна и се движим в конституционната рамка ", съобщи той и обърна внимание на обстоятелството, че конституцията не разрешава както в Австрия повече от два поредни президентски мандата.

На въпроса за какво до момента не е загатнал името Алексей Навални - най-острият му критик на последните президентски избори, той сподели: "Когато някоя политическа мощ завоюва няколко % или стотни от %, по какъв начин да постъпим? Какво да вършим с такива клоуни? "



Путин отхвърли съветското присъединяване в обстрела, довел до разбиването на малайзийския пътнически аероплан през юли 2014 година над Източна Украйна макар мнението на интернационалния проверяващ екип, който упрекна Русия за това. Двете страни в спора употребяват оръжие, създадено в Русия, упорства Путин, защитавайки своята версия, като добавя, че не са позволени съветски специалисти в следствията.

Обстойно беше разисквана и Петербургската "Фабрика за тролове ", която с подправени профили се пробва да въздейства на публичния спор на Запада. По този метод компанията "Интернет рисърч ейджънси " на олигарха Евгений Пригожин, именуван от съветските медии "готвача на Путин ", оказва въздействие на изборите по целия свят. Путин назова това обвиняване "смехотворно ".

"Колко би трябвало да са затънали медиите и политиката на запад, щом един ресторантьор от Русия може да въздейства на изборите в Европа или в Съединени американски щати? " Действията на Пригожин са си негова персонална работа, съветската страна няма нищо общо с това. Той направи съпоставяне с американския милиардер с маджарски корени Джордж Сорос, "който по целия свят се меси във всевъзможни неща ".



В хода на диалога Путин призна известни стопански усложнения на Русия, почнали 2012 година Но това съгласно него няма нищо общо със глобите и с произлизащите от тях ограничавания. "Това се дължи на обстоятелството, че цената на основната ни експортна стока - нефта - падна на половина. Това се отрази на бюджетните приходи и в последна сметка на приходите на жителите ". Но сега страната върви по пътя на възстановяване на икономическите индикатори. Освен това не трябва да се не помни, че от 2000 година насам хората, които живеят под прага на бедността, са намалели с 50 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР