В навечерието на първия мач на ЦСКА-София в евротурнирите за

...
В навечерието на първия мач на ЦСКА-София в евротурнирите за
Коментари Харесай

Любослав Пенев: Хора в клуба работят срещу ЦСКА

В навечерието на първия мач на " ЦСКА-София " в евротурнирите за сезона треньорът Любослав Пенев се оплака, че работата му е саботирана от хора в клуба. Той даде за образец изнесени в медиите информации за метода, по който се водят тренировките.

" Публикуват се неща, ориентирани против съблекалнята. Целта е, в случай че има футболист с лабилна душeвност, това да му повлияе и той да не играе на 100%. Това се прави, с цел да се разконцентрира тимът. На мен тези неща не ми въздействат, тъй като имам доста здрава душeвност. Но има хора, които работят в ЦСКА, получават заплата от клуба, само че работят против този клуб. Работят единствено в собствен интерес. Тези, които изнасят информацията не са от ЦСКА. Те не схващат, че ЦСКА е над всичко. Целта им е тимът да не върви. Трябва да сме почтени и открити, да няма схеми и интриги ", сподели с изострен звук Пенев, без да назове кого подозира в подривна активност.

Той обаче изясни, че няма пръст в освобождението на Кирил Динчев като кондиционен треньор, каквито спекулации се появиха. Треньорът изясни, че Динчев самичък го е помолил преди 10-ина дни да напусне и ще продължи работата си в детско-юношеската школа на клуба. " Всичко е ОК с него. Той е огромен, има глава на раменете си. Не мога да накарам никого да работи принудително с мен. Аз съм треньор и моята работа е да упражнявам тима. Нямам пълномощия да отстранявам или пъдя, който и да е от клуба. Чувствам поддръжка от управлението, срещам се съвсем с всички всеки ден ", добави Пенев.

" ЦСКА-София " ще посрещне на следващия ден от 20:00 ч. латвийския " Лиепая " в първи мач от II квалификационен кръг за Лига на конференцията. Двубоят ще бъде излъчен директно по " Диема спорт 3 ". Ден преди мача обаче Пенев отхвърли да споделя подробна информация към тима си, с цел да не се разкрива пред противника. " Не е редно да проучвам обществено какво мисля за противника и по какъв начин ще играем. Ние четем тяхната преса, само че и съперникът също чете нашата. Единствено ще кажа, че не би трябвало да има никакво подценяване ", разяснява наставникът на " ЦСКА-София ".

Все отново стана ясно, че с изключение на контузените Тибо Вион и Мено Кох, които даже не са картотекирани за дуелите против " Лиепая ", няма да играе и Бисмарк Чарлс, който лекува остаряла контузия.

Пенев също по този начин уточни, че тимът към този момент се е вдигнал след тежката загуба с 0:4 от " Лудогорец " за Суперкупата. " Убеден съм, че ще почистим грешките. Физическото ни положение не е измежду проблемите. Отборът е квалифициран съвършено физически. За съпоставяне - в реванша против " Лудогорец " в Разград футболистите бяха избягали приблизително 8,152 км, а в събота - 8,155 км. Въпросът е в каква посока и по какъв начин тичаме ", добави Пенев.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР