В навечерието на първата годишнина от нахлуването на Русия в

...
В навечерието на първата годишнина от нахлуването на Русия в
Коментари Харесай

НАТО: Трябва да предотвратим ескалирането на войната отвъд Украйна

В навечерието на първата годишнина от нахлуването на Русия в Украйна генералният секретар Йенс Столтенберг акцентира изключителното значение на присъединяване на НАТО в сегашния спор в сърцето на Европа. Макар Пактът да няма директно присъединяване в тази война, той има решаваща роля.
НАТО има две задания във войната в Украйна. Първата е да окаже поддръжка на Украйна и да подсигурява, че страната ще победи. Алианса не е страна в спора, само че ние поддържаме Украйна. Съюзниците от НАТО оказаха невиждана поддръжка. Другата ни задача е да предотвратим ескалирането на тази война оттатък Украйна и превръщането ѝ във война сред Русия и НАТО.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

Столтенберг взе участие в среща на върха с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и Букурещката деветка, група от страни в най-източните елементи на алианса на НАТО, които се сплотиха в отговор на анексирането на Крим от Путин през 2014 година

Тъй като войната в Украйна се проточва, паниките на страните от Букурещката деветка остават нараснали. Много от тях се тормозят, че в случай че успее в Украйна, Путин може да предприеме последващи военни дейности против тях.
Изпращаме доста ясно обръщение на Москва, че пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО и нахлуване против един от нашите съдружници ще провокира отговор от целия алианс, и по тази причина в този момент имаме повече военно наличие в балтийските страни, в Полша, в Румъния, в източния фланг. Колкото и време да е належащо, ние поддържаме Украйна, тъй като ще бъде покруса за украинците, в случай че президентът Путин завоюва в Украйна.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

Генералният секретар на НАТО акцентира и мощното " обръщение за единение ", което изпрати срещата на Б9 във Варшава. Той акцентира, че в случай че Путин завоюва войната, това ще трансформира света в по-опасно място. Столтенберг предизвести, че Китай може да окаже военна поддръжка на Русия, в този момент, когато двете свръхсили наподобяват по-близки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР