В навечерието на откриването на 48-ото Народно събрание до момента

...
В навечерието на откриването на 48-ото Народно събрание до момента
Коментари Харесай

Кои са номинациите за председател на Народното събрание?

В навечерието на откриването на 48-ото Народно заседание досега кандидатурите за ръководител на Народното събрание са няколко.

От коалиция ГЕРБ-СДС предлагат за ръководител на Народното събрание Росен Христов.

По думите на Деница Сачева той е безукорен експерт, правист. " Разумен и диалогичен човек, който умее да сплотява, а не да разделя. Надявам се да получи поддръжка ", добавя тя.

Той е бил депутат в няколко състава на Народното събрание и е взел участие в Министерския съвет като министър на превоза.

Националният съвет на „ Продължаваме промяната “ взе решение Никола Минчев да бъде номинацията на партията за ръководител на 48-ото Народно заседание, съобищиха от партията.

Той беше ръководител на 47-ото Народно заседание, преди да
бъде свален от оформилото се през юни ново болшинство на ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, допълват от „ Продължаваме промяната “.

От Движение за права и свободи към този миг не са прецизирали коя персона ще бъде номинирана за поста на ръководител на Народно събрание.

От „ Възраждане “ предлагат Петър Петров за председателския пост в Народното събрание.

Парламентарната група " Възраждане " номинира Петър Петров за ръководител на 48-ото Народно заседание ", сподели пред Българска телеграфна агенция ръководителят Костадин Костадинов. По думите му цялата парламентарна групазастава зад номинацията.

Петър Петров е един от основателите на политическа партия " Възраждане ", член на Националния комитет на партията и заема длъжността на заместник-председател в нея.

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, парламентарната група и политическият съвет на коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” взеха решение за издигане кандидатурата на Кристиан Вигенин за ръководител на Народното събрание, съобщи пресцентърът на партията.

Вигенин е депутат в 7 Народното събрание. 4 пъти е бил заместник-председател на българския парламент. С опита и експертизата си той е почтена кандидатура за този толкоз значим пост, считат от партията.

От коалиция „ Демократична България “ към този миг не са издигналикандидатура. От партиите в обединението намекнаха, че ще поддържат номинацията на„ Продължаваме промяната “ Никола Минчев.

От „ Български напредък “ няма предложение за председателския пост на Народното събрание.

На съдружен съвет през днешния ден „ Български напредък “ще реши кого ще поддържа в гласуването за ръководител на Народното събрание. Въпросът ще се дебатира и на съвещание на парламентарната група, съобщи държавното радио.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР