В навечерието на новия кръг от преговори за Brexit главният

...
В навечерието на новия кръг от преговори за Brexit главният
Коментари Харесай

Барние защитава интересите на ЕС, преговорите с Лондон зациклиха

В навечерието на новия кръг от договаряния за Brexit основният договарящ на Европейския съюз(ЕС) Мишел Барние не скри компликациите в договарянията с Англия.
Попитан в Сената - съвсем четири години след референдума за Brexit - той направи обстоен обзор на обстановката.
Предвид отхвърли на Англия да търси удължение след 31 декември 2020 година, Мишел Барние счита, че четири месеца са доста къс период за реализиране на съглашение.
Сенаторите бяха изключително заинтригувани от риболова, като подчертаха, че не може да има световно съглашение без договорка в тази област по по-важните точки: интегритета на единния пазар; условия за равнопоставена конкурентоспособност; правата на жителите на Европейския съюз.
„ Как можем да предвидим европейска стратегическа автономност без тясното обвързване на британците в политиката за защита и сигурност? Да не желаеш да се интегрира това измерение в договарянията е нелепост! Неспазването на съглашението би било пагубно, само че целостта на единния пазар и лоялната конкуренция би трябвало да се запазят “, съобщи Кристиян Камбон, ръководител на комисията по външни работи и защита в Сената.
„ Партньорството, даже доста амбициозно, допуска баланс сред права и отговорности и не може да бъде равностойно на статута на държава-членка на Европейския съюз. Убедени сме в силата на Мишел Барние, който остава зает да пази ползите на Съюза. Заложени са стотици хиляди работни места в Европа “, сподели сенатор Жан Бизе.
Вижте още:
Европейски Съюз: Споразумението с Англия ще бъде утвърдено преди края на 2020-а
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР