В навечерието на новата учебна година Комисията за защита на

...
В навечерието на новата учебна година Комисията за защита на
Коментари Харесай

Комисията за защита на потребителите ще следи търговията със стоки за училище

В навечерието на новата образователна година Комисията за отбрана на потребителите ще прави засилени инспекции на офертите за училищен такъми, заяви през днешния ден пред телевизия " Европа " ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов. Той добавя, че фокусът ще бъде и върху онлайн пространството, защото в последните години родителите избират да пазарят в интернет.

Маргаритов поучава родителите да внимават за оповестяването на цените, най-много в случаите, когато избират разнообразни комплекти – композиция от принадлежности, артикули, раници, облекла и други. " Понякога търговците за в действителност да улеснят родителите оферират подобен вид предложения, само че не всеки път това е най-изгодната цена. Затова един от акцентите при нашите инспекции е правилното оповестяване на тези цени. А когато приказваме за друг вид промоции, акции, понижения – наблюдаваме дали подхожда на действителността този анонс ", уточни той.

Освен това се обръща внимание на сигурността на стоките и верността на информацията за техните характерности, които постоянно биват описвани много примамливо за родителите.

Димитър Маргаритов заключи и картината на отминаващия летен туристически сезон, като уточни, че са осъществени над 2000 инспекции, а в 7-8% от случаите има нарушавания. Те са свързани със занижено качество на туристическата услуга по отношение на притежаваната от дадения обект категория, опити за принуждаване на туристите да си вземат в композиция няколко услуги и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР