В навечерието на новата академична година, Нов български университет инициира

...
В навечерието на новата академична година, Нов български университет инициира
Коментари Харесай

Изкуството лекува - благотворителен търг в подкрепа на студент на НБУ - slava.bg

В навечерието на новата академична година, Нов български университет инициира благотворителна акция в поддръжка на собствен студент в потребност.

„ Когато се оправя, животът ми ще е три пъти по-хубав, в сравнение с е бил “

Това е фантазията на Георги Яков, студент в бакалавърска стратегия „ Реклама “ на Нов български университет, който демонстрира отлични умения и желае да се развива професионално.

За страдание преди четири години Георги пътува с другари в Испания, с цел да отпразнува рождения си ден, само че при случай гръбначният му мозък е повреден и той остава неподвижен.

Едно от идващите провокации за Георги е лекуване и рехабилитация през октомври във Франция, за които са му нужни средства.

На 29 септември, 2021г., в 18.30 ч., в Галерия УниАрт, Нов български университет, провежда благотворителен търг под надпис „ Изкуството лекува “.

В него ще бъдат включени творби, основани от студенти и преподаватели от департаментите „ Изящни изкуства “ и „ Кино, реклама и шоубизнес “. Творбите са част от образованието в ателиетата по стъкло, керамика и снимка на Нов български университет. Всички събрани средства ще бъдат дарени за идеята.

Обръщаме се към Вас с покана за присъединяване в търга и неговото разпространение. В азбучник (в прикачен файл) са показани творбите, които ще бъдат препоръчани в наддаването, както и техните начални цени. Стъпката за наддаване в търга ще бъде 20 лева

За присъединяване е нужна предварителна регистрация. Срокът е до 12ч. на 28 септември на [email protected] или на 0898 649014.

„ Вярвам, че фотографията безусловно постоянно служи на положителното и има дарбата да трансформира ориси, а доста постоянно и силата да лекува “, споделя Мира Янакиева, фотограф-художник, която се включва в акцията с две свои фотографии.

Д-р Румен Кожухаров, учител в департамент „ Дизайн “, съумява за няколко дни да нарисува картини особено за акцията. „ Грижил съм се за човек в сходно положение и знам какъв брой мъчно е това. Имам персонален претекст да вземам участие в идеята “, споделя той.

С няколко свои произведения в акцията „ Изкуството лекува “ се включва и Соня Маркова, магистър по Изящни изкуства в Нов български университет. „ Не познавам Георги персонално. Но знам какъв брой коства финансово и прочувствено тази грижа и считам, че чисто човешки е значимо да оказваме помощ. “
Самият Георги Яков постоянно споделя пред другари, че съвсем всяка нощ сънува, че върви.

Нека дружно превърнем съня на Георги в действителност!...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР