В навечерието на най-светлият Християнски празник Рождество Христово, Пловдивските Ротаракт

...
В навечерието на най-светлият Християнски празник Рождество Христово, Пловдивските Ротаракт
Коментари Харесай

Доброволци от Коледен Базар Капана събраха 2000 лв., за Детското отделение на МБАЛ Св.Мина в Пловдив

В навечерието на най-светлият Християнски празник Рождество Христово, Пловдивските Ротаракт и Интеракт клубове проведоха Коледен благотворителен базар.

На специфичен щанд в " Коледен Базар Капана “ бяха изложени творенията на доброволците, които с голямо предпочитание и възторг създадоха собственоръчно коледни картички, сувенири и лакомства.

През петте дни, в които бяха на базара, доброволците събраха близо 2000 лева, които ще бъдат дарени за Детското поделение на МБАЛ " Св.Мина “ в гр. Пловдив.

Необходимо е остарелите мебели на отделението да се подменят с нови, стените са с паднала мазилка, да бъде закупена нова инсталация, кревати, медицински шкафчета, маси и столчета за стаите, да се постави нова антибактериална подова настилка. Отделението разполага общо с 48 кревати, като 20 от тях са за замяна. Три са за интензивни грижи, а останалите 17 са лечебни.

Вече е направено изследване за себестойността на най-необходимите неща, от които се нуждае Педиатричното поделение. " Ще са нужни не по-малко от 100 хиляди лв.. Сумата няма по какъв начин да бъде отделена от бюджета на болничното заведение. “ – споделят от лечебното заведение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР