В навечерието на Националния празник на Република България 3-ти март

...
В навечерието на Националния празник на Република България 3-ти март
Коментари Харесай

В Перник откриха обновената зала „Праистория“ в РИМ

В навечерието на Националния празник на Република България 3-ти март бе открита обновената зала „ Праистория “ в Регионалния исторически музей.

Музеят има неповторима и скъпа сбирка от експонати, а това е първата напълно актуализирана зала от 70-те години насам и то със лични средства на институцията. Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Перник инж. Мирослав Стоицев и шефът на Дирекция „ Хуманитарни действия “ доктор Татяна Вангелова.
„ Това е една сбъдната фантазия. По този метод слагаме нашите уникати в нова и съвременна среда “, разяснява археологът Анета Бакъмска. Тя добави, че експонатите от праисторическия интервал, които музеят има са главно от селищната могила в село Гълъбник и от терена при някогашната хокейна площадка в кв. Изток. „ В нашата праисторическа сбирка място са намерили неповторимата ни огърлица от миди и мъниста, както и най-голямата нефритена сбирка у нас и те към този момент са показани по заслужен метод “, сподели още Бакъмска.
Директорът на Регионалния исторически музей Милан Миланов си сложи за цел да стартира работата по обновяването на друга зала, която да бъде подарък за идния 70 годишен празник на музея.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР