В навечерието на националния празник на България политическа партия Единение“-Бургас

...
В навечерието на националния празник на България политическа партия Единение“-Бургас
Коментари Харесай

Поглед към историята: ПП „Единение“ организира лекция-беседа по случай 3-ти март в Бургас

В навечерието на националния празник на България политическа партия „ Единение “-Бургас разгласи организирането на образователно-културно събитие , ориентирано към обогатяване на знанията по отношение на основен интервал от историята на България – Руско-турската война /1877-1878/ .

Събитието ще се организира на 2 март от 11:15 часа в експозиционен център „ Флора “-Бургас в зала 1. Лекцията-беседа ще бъде водена от историка доктор Румен Петков и ще прегледа предпоставките и следствията от една от най-значимите войни в българската история, като сложи акцент на събитията, водещи до Освобождението на България .

„ С наближаването на 3-ти март, желаеме да повишим осведомеността по отношение на значимите исторически събития и да възродим възприятието за национална принадлежност. Лекцията-беседа е наш опит да обединим общността и да подчертаем смисъла на общите ни корени и история “, споделиха уредниците на събитието.

Входът за събитието е свободен , като се цели да се привлекат жители от всевъзможни възрастови групи и обществени пластове. За тези, които не могат да участват персонално, ще бъде предоставено лъчение онлайн , което може да гледате.

Политическа партия „ Единение “ слага за своя цел освен културно-образователни начинания, само че и блян към ускорение на икономическото развиване, възобновяване на интернационалния престиж, определяне на солидарни и хармонични публични връзки, както и запазване на националните полезности.

„ С това събитие, ние от „ Единение “-Бургас, желаеме да потвърдим, че историята и културата са неотделима част от нашата еднаквост и развиване като общество. Очакваме ви, с цел да споделим дружно този учебен и въодушевяващ миг “, показаха от партията.

Събитието дава обещание да бъде освен празник на историята, само че и платформа за продан на хрумвания и възобновяване на националното единство и съзнание .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР