В навечерието на местните избори кметът на Септември Марин Рачев

...
В навечерието на местните избори кметът на Септември Марин Рачев
Коментари Харесай

Съдът запорира сметки и имоти на кмета на Септември

В навечерието на локалните избори кметът на Септември Марин Рачев се оказа със запорирани сметки и парцели, оповестяват от " 24 часа ".

Днес Апелативният съд в Пловдив дефинитивно удостовери две решения на Окръжния съд в Пазарджик за налагане на възбраната, която е по иск на КПКОНПИ за нелегално имущество за 9 283 009 лв.. Претенциите на Антикорупцията се основават на шест тома доказателствени материали, измежду които и тефтерчето, което беше конфискувано при обиска на работното място и дома на Рачев през февруари предходната година и в което са записвани букви и огромни суми пари.

След осъществяването на обиска Спецпрокуратурата упрекна кмета в източване на общината. В реалност парцелите и сметките на Рачев са под забрана от май тази година. Причината е, че въпреки решението на Окръжния съд да не беше дефинитивно, оспорването на по-висша инстанция не стопира осъществяването му.

Под запор остават аптека, завод за месопреработка, магазин, две солидни търговски здания, жилищна сграда със сладкарница, постройката на някогашния музей в Септември, няколко парцела за търговия и услуги, имоти и други.

Припомняме, на 1 февруари 2018 година служители на реда претърсиха постройката на община Септември. Операцията против корупцията по високите етажи на властта бе извършена под управлението на Специализираната прокуратура. Над 50 служители на реда правиха обиски в общината, в дома на градоначалника на Септември и свързани с него хора в града.

Рачев беше упрекнат за ощетяване на общината с над 200 000 лева посредством умишлена занемареност и неизгодна договорка. Първоначално съдът му дефинира гаранция от 250 000 лв., а по-късно тя бе понижена на 130 000 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР