В навечерието на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва

...
В навечерието на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва
Коментари Харесай

Явор Хаджиев за призванието да си доброволец

В навечерието на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва на 5 декември, ви срещаме с мъж, посветил се на идеята да оказва помощ на другите. Явор Хаджиев е основен координатор на Доброволно формирование в Благоевград, а също и част от Съюза на българските спасители.

Вече 6 години Явор Хаджиев е част от Доброволно формирование „ Георги Измирлиев- Македончето " в Благоевград. Заедно с него в организацията членуват още 15 души, всички обединени от устрема си да оказват помощ при пожари, бедствия и други изключителни обстановки.

" Всяка година имаме участия, най-много в полските и горските пожари, тази година се наложи последните месеци да вземаме две участия, в два полски пожара, които бяха огромни на територията на община Благоевград ", съобщи Явор Хаджиев.

Дейността на доброволците не свършва до тук. От началото на пандемията, те са се отзовали на десетки сигнали за оказване на помощ на хора, сложени под карантина.

" Когато някой ни помоли всекидневно участваме в такива мероприятия по закупуване на медикаменти на карантинирани или извънредно нуждаещи се, които не могат да излязат от у дома заради тази причина, които нямат близки да им оказват помощ. Пазаруваме и от магазините, пазарим и от аптеките, в случай че се наложи. Обикновено всички са признателни, задоволително е. Помагаме когато можем, доставяме им това което им е нужно ", добави Явор Хаджиев.

В момента доброволците към община Благоевград са едвам 16, като организацията е отворена за нови попълнения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР