В навечерието на международния ден на детската книга започва голямото

...
В навечерието на международния ден на детската книга започва голямото
Коментари Харесай

За малчуганите: Започва Априлското състезание по четене с разбиране

В навечерието на интернационалния ден на детската книга стартира огромното Априлско съревнование по четене с схващане, което се провежда за трета поредна година от просветителната платформа Книговище.

Онлайн съревнованието стартира в 00.00 часа на 1 април на knigovishte.bg и ще продължи до 30 април. През своите детски профили в платформата децата вземат решение въпросници (куизове) по най-различни текстове и натрупат точки с правилни отговори през целия месец.

Целта на надпреварата е да насърчава четенето, да възпитава обич към книгите и знанието и да задълбочава разбирането на текстовете посредством потребления куиз формат, който е потвърдено ефикасен учебен инструмент.

Кой може да взе участие и по какъв начин децата могат да се включат?

По време на целия месец април ресурсите на платформата ще бъдат свободно налични и безвъзмездни. Състезанието ще е отворено за всички деца и класове от 1. до 7. клас с профили в Книговище, без значение дали имат абонамент или не.

Не е належащо да се декларира авансово присъединяване, а единствено основаване на профил, в случай че детето няма подобен.

Къде ще бъде надпреварата?



Състезанието е онлайн - в просветителната платформа Книговище knigovishte.bg. Децата ще могат да играят в комфортно за тях време в клас или у дома, на компютър, таблет или мобилен телефон в приложенията на Книговище.

Правилата на играта

През въпросниците на Книговище децата демонстрират какво са разбрали от към този момент прочетените от тях книжки - детски романи, приказки, енциклопедии, читанки, публикациите на детската медия " Вижте ". Платформата съдържа близо 5000 въпросника.

Всеки правилен отговор носи точки, а всеки неверен – лишава точки.

Участниците печелят точки и в случай че сами основат въпросници за Книговище.

Награди и спечелили

Класирането на децата се следи в действително време онлайн и е единствено върху резултатите от април 2024 година В края на надпреварата ще бъдат отличени най-хубавите деца и класове по области. Победителите получават грамоти и награди.

Прочетете повече за изискванията на играта тук.

Априлското съревнование по четене с схващане се осъществя с поддръжката на Столична стратегия “Култура " на Столична община.

За Книговище:

Образователна платформа с 5000+ въпросника по образователни материали, приказки, енциклопедии, романи и детски вести.

Дом на първата българска медия с вести за деца – " Вижте “, която споделя за събитията в България и по света на език, забавен и понятен за децата.

Пространство за учене посредством игра, наличен инструмент за поощряване на ученолюбивост, на удоволствието от четенето и четенето с схващане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР