В навечерието на конгреса на БФС, който ще се състои

...
В навечерието на конгреса на БФС, който ще се състои
Коментари Харесай

Нови обвинения към БФС - за надписване и консултантски договори

В навечерието на конгреса на БФС, който ще се състои на следващия ден в НДК, не престават да се появяват нови и нови обвинявания към управлението на футболния съюз и най-много към президента Борислав Михайлов.

След, през днешния ден и екипът на претендента за президент Димитър Бербатов излезе с нови документи. В тях се демонстрира по какъв начин е плащано на повишени цени при организацията на Евро 2015 за юноши (до 17 г.), на което България бе хазаин. Става въпрос за държавни средства, отпуснати за провеждането на шампионата. Именно за изразходването на въпросните пари бе предявена рекламация от страна на Министерството на младежта и спорта, откъдето настояват, че БФС би трябвало да им върне сума в размер на 144 510,99 лева - от тях 142 776 лева за организацията на Евро `15 за юноши до 17 година в Бургас и 1744,99 лева по програмата за развиване на детския футбол.

Футболният съюз, в това число и да се съгласи на извънсъдебно съглашение, и по този начин се стигна до дело, което още не е завършило.

" Това е контракт за доставка на футболно съоръжение. Договорът има 70% предплащане. В моята кариера не съм виждал подобен контракт. Такова предплащане може да се желае от обезсърчителен сътрудник. Влизаме всъщност. От листата с 14 продукта - един безценен, един междинен и един на ниска цена. БФС поръчва футболни порти. Цената на тази врата е 2070 лв.. БФС я купува на 2430 евро. Над два пъти и половина над пазарната цена. Табло за смени. Цената му е 600 евро. БФС я купува на 1175 евро. Договорът е във връзка с организацията на Екологичен потенциал за юноши. Това са средства от страната. Документите са написани от оперативното управление... Ако по този начин се изразходват средствата на БФС и няма по какъв начин да желаеме да стигнат пари до дилетантите и децата ", разяснява пред bTV Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов.

По отношение на излязлата през вчерашния ден преписка на УЕФА Величков, който е член на сегашния Изпълком, съобщи: " Става въпрос за ранен Михайлов, в който вътрешен отчет на УЕФА го разказва на началник с властническо държание и цитират случаи, в които е направил опит да вкара в подвеждане управлението на УЕФА с офшорни компании. Там се приказва за опита му да строи с пари на УЕФА на много по-високи цени от това, което УЕФА има поради за нашия район. Ставаше дума за едни стадиони, един рейс. Още тогава УЕФА са почнали да схващат защо става въпрос ".

Бизнесменът приказва и за отхвърли на Борислав Михайлов да заяви в ефира на bTV заплатата си. Величков даже направи забавно разобличаване: " Михайлов отхвърли да си каже заплатата. Но за 16 години той е получил милиони под формата на заплата и бонуси. Аз пристигам на действителния бизнес. Аз също съм получил милиони за тези 16 години, само че съм бил общоприет шеф на една от най-големите компании в България (б.ред. - " OMV България " ). БФС е организация, в която няма по какъв начин да получил милиони. Нека ви кажа и нещо любопитно. От ден първи след отдръпването на оставката Борислав Михайлов подреди да му се пусна консултантски контракт, по който да получава пари, още преди да е вписан като президент ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР