В навечерието на големия християнски празник Стефановден (27 декември) Българската

...
В навечерието на големия християнски празник Стефановден (27 декември) Българската
Коментари Харесай

БНБ пуска златна монета Св. Стефан

В навечерието на огромния християнски празник Стефановден (27 декември) Българската национална банка /БНБ/ пуска в послание златна възпоменателна монета „ Св. Първомъченик Стефан “. Тя ще е на пазара на 10 декември и е от серията „ Българска иконография “. Монетата е с номинал 100 лева, а ще се продава за 890 лева Златната пара е с проба 999/1000, което е 24 карата. Теглото й е 8.64 година Пуска се в тираж от 2000 броя.

На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на Българска народна банка с годината „ 1879 “ върху лентата, тъдява има надпис „ Българска национална банка “, номиналната стойност „ 100 лв. “ и годината на емисията „ 2018 “.

На противоположната страна е ситуирано канонично изображение на Свети Стефан, а към него надпис „ Св.пмчк Стефан “. Автор на художествения план е Пламен Чернев.

От 10 до 12 декември в това число всеки клиент - физическо или юридическо лице ще може да закупи от Българска народна банка до 2 броя от възпоменателната монета „ Св. Първомъченик Стефан “, след което тя ще се продава без ограничавания.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР