В навечерието на един от най-светлите християнски празници близките на

...
В навечерието на един от най-светлите християнски празници близките на
Коментари Харесай

В навечерието на Великден: Почернено семейство взе тежко решение и даде живот на двама мъже

В навечерието на един от най-светлите християнски празници околните на изпаднал в мозъчна гибел след инсулт 56-годишен мъж дадоха вяра за нов живот на двама пациенти в Александровска болница. Роднините са взели тежкото, само че извънредно благородно решение да дарят органите му. А мъж от Благоевград от година търси околните на своя донор, с цел да им благодари за жеста и шанса да има естествен живот, съобщи Българска национална телевизия.

Мъже на 48 и 52 години бяха трансплантирани през вчерашния ден с бъбреци. След интервенциите положението им е устойчиво и двамата се възвръщат в реанимацията на Александровска болница.
 
" Дървото на живота " - признакът на донорите събира имената на всички, които не престават да живеят посредством избавените от тях.
 
От началото на годината нови две имена на донори са намерили място измежду листата му. На същото дърво е и донорът на Николай Спасов от Благоевград. След 4 години на хемодиализа, позвъняването с новината, че има донор, най-сетне пристигнало. Оперирали го преди година. Днес Николай се радва на пълностоен живот.
 
„ Чувствам се прелестно, работя си и се веселя и на природата и на фамилията и на живота и като виждам в този момент всичко в близост цъфнало, дет се споделя и аз цъфтя ”.
 
Кои са хората взели съдбоносното решение - това е въпросът, който Николай си задава всеки ден. Според българското законодателство обаче, донорството е загадка. Николай търсил околните на своя избавител по всякакъв метод.
 
„ Опитах се във Facebook, само че никой не се обади. Ще пиша отново, най-малкото да благодаря на тези хора за това, което са създали, тъй като дето се вика те ми върнаха живота ”, съобщи той.
 
По последни данни на изпълнителната Агенция по трансплантации над 1100 души у нас се нуждаят от органи. Най-много - към 1 000 чакат донорство на бъбрек. Надежда за трансплантация на черен дроб таят 47 души, а от ново крепко сърце се нуждаят 40. Това е тяхното здравно Възкресение - подбудено от доблестен жест.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР