В навечерието на Деня на детето от Националната мрежа за

...
В навечерието на Деня на детето от Националната мрежа за
Коментари Харесай

"Герой на децата“ със "Златна ябълка" стана 10-годишната Елица Узунова

В навечерието на Деня на детето от Националната мрежа за децата (НМД) връчиха за 11-а поредна година премиите " Златна ябълка “ , които се присъждат на персони, организации и институции, съдействали със своята работа за подобряването на живота и благосъстоянието на българските деца.

Специалната гала се организира онлайн и онлайн.

Категориите на премиите, както , са " Герой на децата “, " Детска организация “, " Училище “, " Болница “, " Община “, " Журналист “, " Благотворител “ и Награда за повсеместен принос.

Тази година Награда за повсеместен принос получи Георги Апостолов , който в последните години е посветил активността си на безвредния интернет за децата.

А " Герой на децата “ дявол 10-годишната Елица Узунова, заяви пред Радио София Преслава Преславова от НМД.

Ето кои са другите отличени:

 Десетгодишната Елица Узунова , която сътвори идеята „ Дари любов “ , с цел да направи по-добър живота на деца, лишени от родителска грижа, стана воин за други деца.

По време на коледните празници тя инициира посещаване в двете дребни къщички на Фондация „ Надежда за дребните “ в Княжево и Овча купел занася дарове и си играе с дребните другари от къщичките: будни, умни и прочувствени деца, лишени от родителска грижа. След визитата, инициира основаването на , която се трансформира и в идея за събиране на пари за по-добър живот на тези деца, притегля и известни български реализатори, които да се причислят. Откликват Орлин Павлов, Етиен Леви, Тони, Маги Джанаварова, Преслава Пейчева и Рафаел.

„ Много обичам да оказвам помощ. Когато хората към мен са щастливи, аз съм двойно по-щастлива “, съобщи пред Радио София Елица Узунова. И се зарече да продължи да оказва помощ на деца и други нуждаещи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР