В навечерието на Бъдни вечер ученици нарисуваха картички за най-малките

...
В навечерието на Бъдни вечер ученици нарисуваха картички за най-малките
Коментари Харесай

Ученици рисуват коледни картички на деца в „Пирогов“

В навечерието на Бъдни вечер възпитаници нарисуваха картички за най-малките пациенти в „ Пирогов “.



Завладeни от коледния дух, първокласници от 20 ОУ „ Тодор Минков “ нарисуваха коледни картички за дребните пациенти в детската хирургия на болничното заведение. На картичките бяха нарисувани дарове, елхи и коледна декорация. Те са едвам на 7 години, а демонстрират какъв брой малко е нужно да се направи огромен жест, с цел да зарадваш някого.

„ Весела Коледа, щастлива Нова година. Оздравявай, приятелче, оздравявай бързо. Пожелавам ти доста здраве и доста игри “, е написал в своята картичка Филип Марков.

Инициатор за коледните картички е класният началник Галя Велкова. За нея е значимо децата да се научат на съчувствие и съпричастност.

От деца за деца - по този начин дефинира благотворителността преподавателят: „ Аз мисля, че няма нищо по-хубаво деца да създадат нещо, с цел да създадат щастливи други деца. Имаше в действителност доста хубава страст, когато ги вършиха. Тези картички, всички са заредени с доста позитивна сила и аз имам вяра, че ще донесат наслада на дечицата, тъй като това е най-хубавото “.

Събрани в кутия, коледните картички отпътуваха за своите получатели в болница „ Пирогов “. Цвети и Павел се наеха с виновната задача да ги доставят.

Лекарският екип одобри коледните картички, които ще раздадат на дребните пациенти.

„ Страхотно е и съм сигурен, че болните дечица тук ще го оценят и ще им предадем благопожеланията на дечицата и ще създадем каквото можем, с цел да оздравеят бързо и да са измежду учениците си “, сподели доктор Калин Атанасов.

И по този начин, с минимални старания деца подариха усмивки на други деца, а положителното дело ще остане постоянно в сърцата им.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР