В навечерието на 2019г. в операционните на УМБАЛ Света Марина“

...
В навечерието на 2019г. в операционните на УМБАЛ Света Марина“
Коментари Харесай

Близки на 35-годишна жена в мозъчна смърт дариха живот на пациенти

В навечерието на 2019г. в операционните на УМБАЛ „ Света Марина“ във Варна бе осъществена нова донорска обстановка, която е третата за месец декември, оповестиха от пресцентъра на здравното заведение.

Пациентката е 35-годишна жена от Търговище, изпаднала в мозъчна гибел в резултат на хеморагичен мозъчен инсулт. Въпреки лекуването и напъните на лекарите, дамата развива клинични белези за мозъчна гибел и е приведена в УМБАЛ „ Св. Марина “, която е лицензиран донорски център. След потвърждаване на мозъчната гибел фамилията приема благородното решение и подарява опция за нов живот на тежко заболели пациенти. Повече от 30 часа работиха екипите от „ Св. Марина “ – Варна, изясни проф. доктор Вилиян Платиканов, шеф на Клиника по анестезиология и интензивно лекуване. При експлантацията на черния дроб и бъбреците лекарите работят взаимно с екипи от Германия и Холандия.

Медицинските екипи на УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна изричат своите съболезнования към околните, както и уважението си към тях за взетото благородно решение в този тежък миг.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР