В навечерието на 13-годишнината от основаването на Студентския клуб на

...
В навечерието на 13-годишнината от основаването на Студентския клуб на
Коментари Харесай

Младите осъзнават, че е важно да гласуват и защо

В навечерието на 13-годишнината от основаването на Студентския клуб на политолога, неговите членове провеждат серия от начинания, измежду които диспути, книжовен конкурс " Защо би трябвало да гласоподавам " и онлайн осведомителна акция, с цел да насърчат младите да упражнят правото си на глас на идните парламентарни избори на 4 април. 
Важното е всички да създадем своя осведомен избор и да развиваме гражданска интензивност, има вяра Атанас Радев, ръководител на Студентски клуб на политолога към СУ " Св. Климент Охридски " .

" Основна полезност е гражданското общество и гражданското присъединяване, ние като Студентски клуб на политолога следим и се борим за това, с цел да имат вяра младежите в силата на своя избор. Организираме диспути за младите, взаимно с Национален юношески конгрес, само че дебатът за младите занапред стартира, има потребност от стратегически цели и политики, ориентирани към младите. Образование, претовареност и гражданско присъединяване са предпочитаните политики, които чакат младите като предпочитани политики на бъдещото държавно управление. "

Всички възпитаници и студенти могат да гласоподават по изключение не на адрес по местопребиваване по персонална карта, а в близка до тях изборна секция, в обитаемото място, където се образоват при показване на Ученическа персонална карта или Студентска карта, дружно с документа за идентичност. 

" Информираният избор няма по какъв начин да бъде изработен без да знаете съответните цели на всички претенденти, стратегиите на самите партии, факт е, че няма по какъв начин да упражните правото си на глас осведомено, без да знаете стратегиите на всички претенденти. Добрият политик не е този който прави живота на хората по-добър, а този който дава опция на хората да създадат живота си по-добър. Правим всичко допустимо да предоставяме информацията за младите на наличен език. Самите диспути могат да бъдат видени на нашите осведомителни канали, само че дебатът за младите занапред следва, не трябва да оставаме безучастни, младежите би трябвало да осъзнават и да имат желанието да вземат участие в политическите процеси, тъй като ние сме сегашното, както аз обичам да споделям. "

Награждаването на спечелилите от литературния конкурс „ Защо би трябвало да гласоподавам “, проведен от Студентски клуб на политолога " ще се организира през днешния ден от 17:00 часа онлайн. 

Още за нагласите на младите да гласоподават, гражданската интензивност и какво ще чакат младите от идващото държавно управление чуйте в изявлението на Ангелина Грозева с Атанас Радев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР