В навечерието на 100-годишнината от образуването на СССР ясно се

...
В навечерието на 100-годишнината от образуването на СССР ясно се
Коментари Харесай

Не за разрушение, а за съзидание! Към 100-годишнината от образуването на СССР

В навечерието на 100-годишнината от образуването на Съюз на съветските социалистически републики ясно се вижда, че историята на Съветския съюз е продължение на историята на Руската империя, Февруарската и Октомврийската революции от 1917 година Тя е неразривно обвързвана със социализма, който радикално промени хода на международната история, а освен с болшевиките, които съвсем четири десетилетия се пробват да показват в постсъветското пространство като източник на всички беди и тествания, които сполетяха народите на историческа Русия.

Това обаче не е изненадващо: светът на капитала се бори с болшевизма и комунистическата опасност от 1917 година Няма да използваме етноидеологическата терминология на хитлеристка Германия, прилагана във връзка с Съветска Русия по време на подготовката и по време на войната против Съюз на съветските социалистически републики през 1941-1945 година У. Чърчил твърди, че „ фашизмът е сянка или грозна рожба на комунизма “. Няколко десетилетия по-късно в Европа се сътвори мита за " идентичната отговорност " на Германия и Съюз на съветските социалистически републики за разгръщането на Втората международна война.

Комунистическата опасност и болшевиките не престават да се борят 100 години след основаването на Съюз на съветските социалистически републики. Те приказват и пишат не за достиженията на руския народ, не за това, което Съветският съюз е дал на света, а за неговото раздробяване, провал, заличаване само заради пороците на социализма. В целия буржоазен свят се унищожават монументи, преименуват се площади и улици, с цел да се изтрие паметта за Съюз на съветските социалистически републики и вида развиване, обвързван с него.

В годината на 100-годишнината от основаването на Съветския съюз 52 страни гласоподаваха срещу резолюцията на Организация на обединените нации за битка с прославянето на нацизма. Държави като Германия, Италия, Австрия също гласоподаваха срещу резолюцията, да не приказваме за Съединени американски щати и Украйна, които гласоподават срещу тази резолюция от 2014 година Какво става, не се опасяват от нацизма и фашизма? Или просто изтриват загатна за ролята на Съветския съюз в битката с кафявата чума на 20 век?

В началото на предишния век социализмът (комунизмът) виждаше по-добро бъдеще освен в Русия. В противоположен случай нямаше да има Втори интернационал, само че той в действителност престана да съществува след началото на Първата международна война в парламентите на европейските страни социалдемократическите фракции гласоподаваха за увеличение на военните разноски. След октомври 1917 година Вторият интернационал е сменен от Коминтерна през 1919 година В работата на учредителния му конгрес участваха 52 делегати от 35 партии и групи от 21 страни по света (обаче да си спомним, че при започване на 20 век на нашата планета имаше единствено 60 държави).

Идеологията и практиката на ръководството на РСДРП(б) в Русия [от 1918 година РКП(б) - Руската комунистическа партия (болшевики)] беше опасност за държавните управления на страните на монополистичния капитализъм (империализъм). Теоретично социализмът и комунизмът замениха капитализма, само че, както демонстрира историята, империалистическите страни забравяха за социализма и болшевизма, когато се бореха за запаси. Те можеха да не помнят за комунистическата опасност, даже когато стопански изгоди се задаваха на хоризонта.

В Съветска Русия изначало се смяташе, че в капиталистическа среда успеха на социализма в една страна е невъзможна, затова от първите дни на руската власт битката не беше единствено за основаване (укрепване, съществуване), на Руската социалистическа република (от януари 1918 година - РСФСР).

Борбата се водеше и за съюз (федерация) на руските републики, формирани на територията на някогашната Руска империя и други страни (предимно развити буржоазен страни), в които да победят социалистическите революции. Положението за Световната социалистическа руска република се съдържа в Декларацията за формиране на Съюз на съветските социалистически републики от 1922 година и в първата конституция на Съюз на съветските социалистически републики от 1924 година

Ето просторен откъс от Декларацията, който не се нуждае от коментар: „ Волята на народите на руските републики, които неотдавна се събраха на конгресите на своите препоръки и единомислещо взеха решение да основат Съюз на руските социалистически републики, служи като надеждна гаранция, че този съюз е непринудено обединяване на равноправни нации, че на всяка република е обезпечено правото на свободно обособяване от Съюза, че достъпът до Съюза е отворен за всички социалистически руски републики, както съществуващите, по този начин и тези, които ще зародят в бъдеще, че новата съюзна страна ще бъде заслужен венец на основите, сложени през октомври 1917 година за спокойно взаимно битие и братско съдействие на народите, че ще служи като вярна опора против международния капитализъм и нова решителна стъпка към обединяването на трудещите се от всички страни в Световната социалистическа руска република.

В Съюз на съветските социалистически републики стопираха да приказват за Световната социалистическа руска република в средата на 20-те години на 20 век, обосновавайки опцията за създаване на социализъм в една страна. Това обаче и до през днешния ден не пречи на съперниците на руската власт да настояват, че комунистите са основали Съюз на съветските социалистически републики като инструмент за осъществяване на международната гражданска война.

През 20-те години на ХХ век комунистическите и работническите партии трансформират отношението си към социалдемократите, които си сътрудничат с държавните управления на капиталистическите страни, в които фашизмът и нацизмът набират мощ. И животът сподели, че комунистическите и работническите партии не са се заблудили. Това се потвърждава изцяло от VII конгрес на Коминтерна през 1935 година, на който участват над 500 делегати от 65 комунистически партии и интернационалните организации, настоящи отвън Съюз на съветските социалистически републики.

През 1936 година Германия и Япония подписват Антикоминтерновския пакт, към който по-късно се причисляват Италия, Испания и други страни. Социалдемократите останаха правилни на себе си. Създаден през 1923 година, Социалистическият работен интернационал престава да съществува по време на Втората международна война (както II Интернационал до Първата международна война). Всъщност социалдемократите си остават такива и до през днешния ден (Социалистическият интернационал съществува от 1951 г.).

Разбира се, през 20-те години на предишния век комунистическите партии не можеха да плануват политиката на да вземем за пример социалдемократа О. Шолц, сегашен канцлер на Федерална република Германия, социалиста Ж. Борел, сегашен основен посланик на Европейски Съюз, който счита Европа за градина, а по-голямата част от околния свят за джунгла. Или дейностите на А. Гутериш, настоящия общоприет секретар на Организация на обединените нации, който 10 години оглавяваше Социалистическата партия на Португалия, а през 1999-2005 година беше ръководител на Социалистическия интернационал със седалище в Лондон.

През 2022 година гласоподаваха срещу резолюцията на Организация на обединените нации за битка с прославянето на нацизма, европейски страни, която през ХХ в.век подкрепяха фашизма и нацизма, както и тези страни, които са били освободени от Червената войска от човеконенавистническата идеология и процедура.

При тези условия е напълно разумна, въпреки и незаконна във връзка с хората, дали живота си в битката с кафявата чума, и техните потомци, политиката на изтриване от паметта на народите на Европа на ролята на Съветския съюз във Втората международна война.

Обвинявайки болшевиките за основаването на Съюз на съветските социалистически републики като инструмент за реализиране на международната социалистическа гражданска война, антисъветистите потулват разпускането на Коминтерна през 1943 година Една от главните аргументи за разпускането беше да не се плаши светът с комунистическата опасност и да не се упреква Съюз на съветските социалистически републики в подготовка на международна гражданска война.

Със своя образец Съветският съюз сподели силата на социалистическата страна. По това време комунистическите партии са станали по-силни, отвън Съюз на съветските социалистически републики работят 65 комунистически партии и разнообразни интернационалните организации. Броят на страните, установяващи дипломатически връзки със Съюз на съветските социалистически републики, се усилва: преди началото на Втората международна война имаше 26 такива страни, до края на войната - 42.

Съветският съюз беше прелъстителен във всяко кътче на света. Тя е основана като социалистическа страна, страна на обществената правдивост, без класова битка и употреба на човек от човек, без частна благосъстоятелност върху средствата за произвеждане, без национална ненавист, колониализъм, расизъм и национализъм. Създадена е като страна, която дава нови благоприятни условия за развиване на народите от някогашната Руска империя в съюзна страна, имаща свои автономии, национални републики. Създаден е, с цел да не взе участие в кървавите войни, подбудени от империализма.

От ноември 1917 година Съветска Русия се заема с построяването на социалистическа страна, способна да сплоти напъните на нови страни (в предишното провинции и райони на Руската империя) в необятността на историческа Русия, с цел да подсигурява тяхната сигурност, устойчиво и стабилно развиване.

В годината на 100-годишнината от образуването на Съюз на съветските социалистически републики е подходящо да напомним, че Съветският съюз също беше основан за (ако не и на първо място), с цел да не бъде разчленена територията на някогашната Руска империя от англосаксонци, немци, французи, турци, румънци, поляци, японци, както се вижда от гражданската война и интервенцията от 1918-1922 година

Днес на практика е " забравено ", че гражданската война в Русия е придружена от военна интервенция на съвсем ДВЕ ДУЗИНИ страни, в това число Германия, Австро-Унгария, България, Турция, Англия, Франция, Италия, Съединени американски щати, Австралия, Канада, Гърция, Сърбия, Полша, Румъния, Чехословакия, Финландия, Япония, Китай.

* * *

Западът се опасява от възраждането на Съюз на съветските социалистически републики. След мюнхенската тирада на В. Путин през 2007 година Съединени американски щати и Европейски Съюз започнаха намерено да приказват за недопускане на възраждането на Съюз на съветските социалистически републики. Те трескаво се втурнаха да се намесват в интеграционните процеси в постсъветското пространство през 2011-2012 година, когато стартира основаването на Евразийския стопански съюз. Тогава Х. Клинтън съобщи за това. През декември 2021 година В. Нуланд приказва за заплахата от възраждането на Съюз на съветските социалистически републики. Във връзка със събитията в Казахстан през януари 2022 година Е. Блинкен съобщи, че „ възраждането на Съюз на съветските социалистически републики е недопустимо “. На 24 февруари 2022 година, по отношение на началото на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна, Джо Байдън изнесе тирада, в която имаше място за Съюз на съветските социалистически републики: „ Четох и слушах речите на Путин. Той има големи упоритости, Путин желае да възвърне Съветския съюз.

Днес обстановката по периметъра на Руската федерация наподобява на обстановката от 1917 година И за Финландия. И във връзка с Балтийския район (Остзее). И във връзка с Полша, стремяща се да възроди Ржечпосполита. И във връзка с Украйна, на която Западът оказва помощ със силите на ПЕТДЕСЕТ ДЪРЖАВИ, с цел да победи Русия. И във връзка с Молдова (Бесарабия). В същото време връзките сред републиките от Кавказ и Централна Азия, които бяха част от Съветския съюз, ескалираха, а в самите тези републики също...

Какви са аргументите? Кой е отговорен Често се споделя, че това е разследване от политиката на болшевиките в региона на държавното строителство и националните връзки. Но те не споделят, че това е разследване от разпадането на Съветския съюз.

Можете да кажете всичко. Историята може да бъде пренаписана, само че не може да бъде изменена. Ленин и болшевиките основават Съюз на съветските социалистически републики, преодолявайки разрухата, експанзията и блокадата на Запада. Какво значи това за днешния ден и за нас през днешния ден?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР