В навечерието на  24 май – Деня на светите братя Кирил

...
В навечерието на  24 май – Деня на светите братя Кирил
Коментари Харесай

Наградиха първенците на випуск 2022 в Шумен

В навечерието на  24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност на специфична гала, която се организира на Мемориалния комплекс „ Създатели на българската страна “, бяха връчени премиите на първенците от випуск 2022.

Тринайсет зрелостници от шуменските учебни заведения бяха отличени от зам.-кмета Росица Антонова с лента в цветовете на знамето на града и грамота за отличен триумф и високи достижения през целия курс на образование.

От името на кмета Любомир Христов първенците на випуска поздрави зам.-кметът по обучение и просвета Найден Косев. „ Скъпи зрелостници, в живота на всеки човек има събития, които остават вечно в сърцето. Има дни, които се помнят за цялостен живот! Искрено се надяваме, че днешният 20 май е подобен ден за вас! От през днешния ден пред вас се отварят вратите на нови светове, цялостни с изненади, любознание, само че и с не малко компликации. Ние имаме вяра, че вие ще се справите с всички провокации. Бъдете здрави, въодушевени, смели и постоянно целеустремени “, пожела на младежите Найден Косев.

Джоана Дахабре – отличник на випуска на ППМГ „ Нанчо Попович “ благодари на учителите, родителите и на общинското управление от името на отличените зрелостници.

За високи достижения през целия курс на образование бяха наградени: Джоана Мунтер Дахабре от ППМГ „ Нанчо Попович “; Симеон Александров Божилов от СУ „ Сава Доброплодни “; Йоана Златилова Братованова от ПЕГ „ Никола Вапцаров ”; Месру Зия Фикрет от СУ „ Панайот Волов “; Селин Синан Кабил от Професионалната гимназия по икономика; Стоян Борисов Любомиров от СУ „ Йоан Екзарх Български “; Йолина Йордан Боева от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия; Илкер Инелов Невзатов от Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт; Илияна Иванова Банева от СУ „ Васил Левски ”; Денис Данаилов Иванов от СУ „ Трайко Симеонов “; Петинка Минчева Русева от Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии; Свилен Анатолиев Андреев от Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии „ Проф. доктор Асен Златаров ” и Исра Юксел Мюмюн от Духовното учебно заведение „ Нювваб ”.

Официалната гала беше съпроводена с къса художествена стратегия, в която се включиха реализатори от шуменската Симфониета – Гергана Петрова, Галя Ушева и Теодора Тодорова. Ученици от Второ главно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ рецитираха произведения на деца за Шумен. Абитуриентката Кристиана Атанасова от гимназията „ Нанчо Попович “ и учителят Валери Грешков от учебното заведение извършиха химна на Шумен „ Оттука стартира България “. По традиция тържеството приключи с изпращане на зрелостниците на фона на „ Моя страна, моя България “, изпълнена от Кристиана Атанасова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР