В Националното събрание (долната камара на парламента) на Франция одобриха

...
В Националното събрание (долната камара на парламента) на Франция одобриха
Коментари Харесай

Френският парламент одобри предложенията на Макрон за жълтите жилетки

В Националното заседание (долната камара на парламента) на Франция утвърдиха в нощта против петък законопроект с предложение от Еманюел Макрон за излаз от рецесията, провокирана от митинга на " жълтите жилетки ", заяви AFP, представена от ТАСС.

В поддръжка на законопроекта гласоподаваха 153 депутати, 9 бяха срещу, 58 се въздържаха. Както отбелязва френската организация, в петък планът ще бъде показан за разискване в Сената.

На 10 декември Макрон разгласи решенията, които одобри в отговор на митингите на " жълтите жилетки ". В частност той даде обещание нарастването на минималната месечна заплата със 100 евро за 2019 година, извеждане на спомагателни необлагаеми бонуси на работещите французи в края на годината, анулация на налози за пенсионирите с по-ниска пенсия от 2000 евро, а по този начин също и нов налог на автомобилното гориво.

Протестът на " жълтите жилетки " бе против растежа на цените и нарастване на налозите. Той стартира във Франция от 17 ноември. Пет съботи по ред хората излизаха на национални митинги, съпровождани с всеобщи вълнения на радикали с полиция. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР