В Национално ТОЛ управление са постъпили общо единадесет молби за

...
В Национално ТОЛ управление са постъпили общо единадесет молби за
Коментари Харесай

Официално от АПИ: Само така може да си върнете парите, ако сте платили няколко пъти за винетка

В Национално ТОЛ ръководство са постъпили общо единадесет молби за възобновяване на суми при покупка на електронна винетка, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ".
Парите са изтеглени от сметките на потребителите, само че в системата не е отразено, че винетката е купена. Тези случаи са установени в първите дни на януари, когато имаше механически усложнения със системата, прецизират от Пътната организация.
Постъпилите молби са обработени - на част от потребителите са върнати средствата, на останалите следва да бъдат възобновени.
Как да си върнете парите, в случай че сте платили няколко пъти за винетка?
Необходимо е да изпратите заявление в свободен текст, адресирано до ръководителя на Управителния съвет на Пътната организация, в което да опишете проблема.
Към заявката би трябвало да бъде приложена и следната информация: при картово заплащане - регистрационен номер на автомобила; PAY номер; метод на заплащане - посредством мобилно приложение, посредством уеб страницата bgtoll.bg или терминал за самотаксуване.
В случай, че заплащането е осъществено посредством терминал, би трябвало да посочите обекта, в който се намира устройството; при заплащане в брой - квитанция за плащане; по банков път - платежно разпореждане, съдържащо съответния PAY номер, който системата генерира; регистрационен номер на автомобила.
Искането ще бъде прегледано и сумата ще ви бъде възобновена до 30 дни от постъпването. Потребителят би трябвало да уточни и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата.
От АПИ припомнят, че за сбъркани по виновност на потребителя знаци от регистрационния номер на транспортното средство суми не се възвръщат. Отговорността за вярното обявление на регистрационния номер на транспортното средство е на потребителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР