В нашия свят, където много хора имат много вещи, въпросът

...
В нашия свят, където много хора имат много вещи, въпросът
Коментари Харесай

Дарени дрехи: Положителни и отрицателни ефекти върху човека, който ги носи

В нашия свят, където доста хора имат доста движимости, въпросът за това какво да вършим с тези " непотребни " движимости е все по-актуален. Това може да бъдат дрехи, електроника, книги, играчки, украшения и други.

Много хора избират да дарят тези непотребни движимости на други хора, само че има рискове, които би трябвало да се имат поради. Ето някои от тях:

Отговорност: Когато даряваме неща на други хора, би трябвало да сме сигурни, че тези неща са безвредни и в положително положение. Ако дарим нещо, което е рисково или нефункциониращо, може да нанесем щета на другия човек.

Потребност: Дори и да се усещаме добре, когато даряваме неща на други хора, би трябвало да се уверим, че те са в потребност от тези неща. В противоположен случай можем да ги претоварим с неща, които те не могат да употребяват и които няма да им оказват помощ.

Приоритет: Нашият приоритет при даряване на неща би трябвало да бъде да подсигуряваме, че тези неща ще бъдат потребни за другите. В противоположен случай можем да ги претоварим с ненужни неща, които може да ги накарат да се усещат неприятно или да не могат да ги употребяват.

Уважение: Когато даряваме неща на други хора, би трябвало да покажем почитание към тяхното време и пространство. Не е добре да ги натоварваме с доста неща, които ще ги принудят да избират сред това да ги запазят или да ги изхвърлят.

Даряването на непотребни облекла може да има както позитивен, по този начин и негативен резултат върху индивида, който ще ги носи. Ето някои от вероятните последствия:

Положителни резултати:
Икономия на пари: Ако човек не може да си разреши да купува нови облекла, дарени облекла може да бъдат доста потребни за него и да му оказват помощ да спести пари.Усещане за подаяние: Даряването на облекла може да се почувства като подаяние и да даде на индивида чувството, че някой го оказва помощ.Разнообразие: Дарени облекла могат да дадат на индивида многообразие в дрешника му и да му оказват помощ да се усеща по-уверен в себе си.
Отрицателни резултати:
Нискокачествени облекла: Някои облекла, които се подаряват, може да бъдат от неприятно качество или да имат недостатъци, които да ги вършат непригодни за носене.Неразмерни облекла: Ако дарените облекла не са в верния размер за индивида, който ги получава, те може да не му стоят добре и да го вършат да се усеща неприятно.Неподходящ жанр: Дрехите, които някой подарява, може да не дават отговор на стила на индивида, който ги получава, и да не му харесват.
Важно е да помним, че когато даряваме облекла или други движимости на други хора, би трябвало да ги даряваме с почитание към тяхното време и потребности. Добрата концепция е да се уверим, че облеклата, които даряваме, са в положително положение и са подобаващи за индивида, който ги получава. В противоположен случай може да се окаже, че дарението няма да бъде потребно и може даже да навреди на индивида.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР