В нашия живот освен физическото ни здраве, е важно и

...
В нашия живот освен физическото ни здраве, е важно и
Коментари Харесай

Covid-19 пандемията и отражението ѝ върху психиката ни

В нашия живот с изключение на физическото ни здраве, е значимо и психологичното ни положение, метода, по който се оправяме с компликациите, изключително в този момент, по време на пандемията. Какво означават психиатрите?
Д-р Нели Стефанова е психиатър по специалност, шеф е на Медицински център в град Долна Митрополия, работи и в психиатрична болница в Карлуково:

" Пандемията направи хората по-тревожни. Определено имаме повече работа с тревожни положения. По отношение на огромната психиатрия, там по принцип няма смяна, само че тревожните положения несъмнено са доста повече " - разяснява доктор Стефанова.

Ходенето на психиатър не значи, че си психологично болен, добавя доктор Стефанова:

" Означава, че си задоволително мощен да вземеш нещата в свои ръце и да си контролираш ти живота, а не да го оставиш под контрола на тревогата и страховете си. Категорично поучавам хората да се извърнат за помощ. Тези неща като страхове, паники потиснато въодушевление, под паника офанзиви не подлежат на силата на нашата воля и на нашия надзор ".

В обществените мрежи доктор Нели Стефанова е добре позната с красивите фотоси от разнообразни места у нас. Природата я вълнува и зарежда, което проличава от всеки запечатан момент. Емоцията се предава и на хиляди, без значение къде живеят. Вероятно тази хубост оказва помощ и да се откъснем от напрежението.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Латинка Светозарова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР