В наши дни има най-различни канали, чрез които нашата страна

...
В наши дни има най-различни канали, чрез които нашата страна
Коментари Харесай

Първата реклама на България: Това е земя на простичко щастие

В наши дни има най-различни канали, посредством които нашата страна може да разсъни интереса на туристите. Извън комплицираната конюнктура през миналата една година, можем да се похвалим с нараснал интерес от страна на задграничните гости. Преди 55 години обаче това надалеч не е било толкоз елементарно.

С тази цел през 1965 година е създадена първата пълноцветна реклама на България. Тя е преведена на редица езици и е публикувана в целия свят. Основните й послания гласят, че  " това е земя на простичко благополучие " и " ново и остаряло – заедно, а остарялото е доста, доста остаряло ".

В нея виждаме трогателни кадри от Долината на розите, където младите моми берат розови цветове. Информацията гласи, че паричната равноценност на продуктите, създадени от емблематичното за страната ни цвете, е 14 млн. паунда годишно . След розобера видеото се концентрира върху живота на монасите в българските храмове. Обръща се внимание, че България не е религиозна страна, защото е комунистическа страна.



Днес осведомителният въртоп изключва опцията за толкоз дълги и подробни рекламни клипове, само че през 1965 година дълготрайност от 7 – 8 минути е съвсем в реда на нещата. Така рекламата наблюдава най-различни аспекти от българския обичай – отглеждането на пчели, производството на мед, брането на ягоди, активността в модерните аграрни стопанства. Включени са и фрагменти от полет между Лондон и София, който продължава 4 часа. Можем да видим също, че трафикът в центъра на София е доста по-малък спрямо наши дни.

Според информацията в рекламата " единствено 2-ма на всеки 25 души живеят в столицата , само че всички я посещават и се любуват на историята ". Не е изненада, че се обръща особено внимание на плажовете и курортите ни, само че не са пропуснати и китните български села, уникалната фолклорна музика, аленото вино, богатите трапези, благия български манталитет. 

 
Осъдените от Народния съд - " Не би трябвало да плачем за нас, а за България "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР