В наше време сме толкова свикнали да позираме за снимки,

...
В наше време сме толкова свикнали да позираме за снимки,
Коментари Харесай

Девет професионални съвета как да изглеждате най-добре на снимки

В наше време сме толкоз привикнали да позираме за фотоси, че надали можем да си представим нещата да са другояче. И въпреки всичко в множеството случаи това се свежда до правене на бързи селфита с нашите смарт телефони. Съвсем друго е да предприемете пълноценна фотосесия, без да разчитате на безчет филтри, с цел да поправите грешките си. Само професионално направена фотография може в действителност да улови метода, по който изглеждаме, като демонстрира както нашите недостатъци, по този начин и характерностите, които ни вършат привлекателни.
Роман Захарченко, специалист фотограф, предлага няколко скъпи съвета, които ще ви оказват помощ да изглеждате безупречно във всяка фотография!

Опитайте се да избягвате да вършиме фотоси с невисок ъгъл

Правенето на фотоси от невисок ъгъл прави портретите да наподобяват по-напрегнати и евентуално ще „ прибавят килограми “. Най-добре е да вършиме фотоси на себе си и на другите на равнището на очите – това ще подсигурява, че няма да накарате обектите си да наподобяват обемисти или да им „ дадете “ солидна двойна брадичка.

Не се впускайте в фотоси от висок ъгъл

Снимките с висок ъгъл вършат главата ви да наподобява несъразмерно огромна спрямо останалата част от тялото ви. И въпреки всичко може да рискувате, в случай че желаете да получите по-нестандартен резултат.

Определете вашата „ по-добра “ страна

Чертите на лицето на съвсем всички са асиметрични. Затова би било рационално да определите най-добре изглеждащата си страна и да се уверите, че тя е обърната към камерата по време на цялата фотосесия.

Не събирайте бузите си

Ако желаете да извършите бузите ви да наподобяват по-малко изпъкнали, не ги събирайте. Просто обърнете лицето си на три четвърти от камерата и притиснете езика към небцето си.

Овладейте изкуството да присвивате очи

Задържането на необятно отворени очи и повдигнати вежди придава на лицето ви сюрпризиран и ненапълно угрижен израз. По време на фотосесиите е най-добре да държите очите си леко присвити – това ще направи погледа ви по-уверен и безапелационен.

Опитайте се да не се мръщите

Намръщването освен основава заплашително усещане, само че такава поза прави носа ви по-дълъг! Правилният метод да се визиите по време на фотосесия е да гледате право в камерата.

Повдигнете брадичката нагоре

Когато се снимате в профил, повдигнете леко брадичката си, с цел да придадете на лицето си повече изражение. Благодарение на този елементарен трик бузите и врата ви ще наподобяват по-стройни.

Не надувайте устните си

Когато изпращате въздушна целувка към камерата, пробвайте се да не прекалявате с актьорската си игра. В противоположен случай може да наподобява, че издухвате малина!

Усмихвайте се естествено

Леката и резервирана усмивка сигурно ще направи вашите черти по-приятни, до момента в който необятната усмивка единствено ще подчертае всички бръчки.

И не забравяйте – хубостта на фотопортрета зависи напълно от уменията на фотографа!

Модел: Анастасия Наумова

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР