В над 50% от големите британски градове се наблюдава ръст

...
В над 50% от големите британски градове се наблюдава ръст
Коментари Харесай

Рязко повишаване в предлагането

В над 50% от огромните английски градове се следи растеж в предлагането на парцели за продажба, сочи проучване на компанията Apropos. Така да вземем за пример, през януари в Единбург са се оферирали със 67% повече парцели по отношение на същия месец на 2020 година, оповестява профилираният уебсайт PropertyWire.

За Лондон растежът а въпросния интервал е 40%, а за Манчестър – 20%. В Бирмингам и Ковънтри той е надлежно 17% и 15%, а в Белфаст и Бристол – 13%. В другия завършек на класацията са Ливърпул и Нюкасъл, където броят на оферираните жилища и къщи през януари тази година по отношение на същия месец на предходната е понижен надлежно с 19% и 17%.

„ Бумът на пазара на недвижими парцели в редица елементи на Англия, който се следи след разхлабване на ограниченията по отношение на пандемията от ковид и въведената пролонгация при заплащане на гербовия налог, към момента дават резултат. Купувачите, от своя страна, мощно се интересуват от парцели, като даже не регистрират скорошният завършек на отсрочване заплащането на гербовия налог “, споделя Дейвид Александър, основен изпълнителен шеф на Apropos. Според него, клиентите не престават да бягат от затворените градове в търсене на парцели в покрайнините. „ Дали това ще продължи, когато пъбовете, магазините и заведенията за хранене още веднъж бъдат отворени, остава под въпрос “, добавя Александър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР