В началото на юни м.г. вече бившият служител на "Икономическа

...
В началото на юни м.г. вече бившият служител на "Икономическа
Коментари Харесай

Тръгна делото срещу полицая, обвинен в двойно убийство

В началото на юни м.г. към този момент някогашният чиновник на "Икономическа полиция " в Пловдив Венцислав Караджов (46 г.) бе упрекнат, че е умъртвил майка си Божура Караджова (69 г.) и татко си Цветан Караджов (74 г.). Телата бяха открити на 17 май 2016 година от съседка в двора на къщата на фамилията в пловдивския кв. "Христо Смирненски ". Двамата бяха убити.

Бившият служител на реда ще дава отговор пред магистратите в града под тепетата за преднамерено ликвидиране, осъществено с особена свирепост и с користна цел. Караджов желал да придобие парцел на родителите си, твърди държавното обвиняване.

В началото на правосъдното съвещание обвиненият и адвокатката му Зоя Тошкова желаеха делото да се върне в досъдебна фаза поради невъзможността двамата да се срещнат с всички материалите - общо 28 тома, 9 от които секретни, както и поради основни несъответствия в самото обвиняване, оповестиха Радио Пловдив и "Plovdiv 24 ".

Освен това Венцислав Караджов назова обвиняванията "фарс " и "постановки " на прокуратурата. Тошкова упрекна и проверяващите за съзнателно създавани спънки пред отбраната.

Съдът обаче отхвърли всички претенции
на отбраната и даде ход на делото.

Самият Венцеслав Караджов още веднъж съобщи, че е почтен и умишллено наклеветен от следствието, като от своя страна упрекна прокуратурата в неистина и манипулиране на публичното мнение против него. Прокурорът по делото Стефани Черешарова изиска съкратена процедура, само че отбраната настоя за цялостен правосъден развой. При това състояние съдът ще би трябвало да дефинира дата за първо съвещание всъщност със всички процедурни условия.

Най-тежкото планувано от закона наказване за осъщественото закононарушение е пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР