В началото на януари ще имаме първия хеликоптер и обучен

...
В началото на януари ще имаме първия хеликоптер и обучен
Коментари Харесай

Обещание от МЗ: В началото на януари ще имаме първия медицински хеликоптер и обучен екип

В началото на януари ще имаме първия хеликоптер и подготвен екип, който ще може да стартира първите полети. Това сподели пред публицисти в Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Уни хоспитал “ в Панагюрище министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков на откриването на първото болнично вертолетно летище в България. Той поздрави лечебното заведение за вертолетната площадка и означи, че " нещата вървят " с медицинските хеликоптери.

„ Може би с годините хеликоптерните площадки ще стават от ден на ден, тъй като всяка огромна болница, като тази, би трябвало да има такава опция “, разяснява министър Хинков. И добави, че всяка огромна болница би трябвало да има опция и за бързо решение на случаи, които изискват неотложност.

В МБАЛ „ Уни хоспитал “ в Панагюрище през днешния ден беше намерено първото лицензирано болнично вертолетно летище, от което ще се извършват полети за незабавна здравна помощ по въздуха. Спешното поделение на МБАЛ " Уни хоспитал " дава отговор на най-високото (трето ниво) на подготвеност и съществуването на болнично вертолетно летище е спомагателна опция за навременно превозване на пациенти със политравматични положения, сърдечно-съдови и мозъчно-съдови болести, осведомиха от болничното заведение.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР