В началото на януари 2019 г. бяха подписани договорите за

...
В началото на януари 2019 г. бяха подписани договорите за
Коментари Харесай

АГОРА подкрепя шест проекта на Община Пещера

В началото на януари 2019 година бяха подписани договорите за финансиране на начинания в границите на първата сесия на Общински фонд за поддръжка на локални начинания, Община Пещера, оповестиха от екипа на Платформа АГОРА. Шест са подкрепените начинания, разпределени в две предпочитани области.

По предпочитана област I – Насърчаване на физическата интензивност и осъществяване на спортни занимания като средство за здравословен метод на живот на общността са утвърдени ДГ „ Иглика ”, гр. Пещера с план „ Спорт и здраве в детската градина ”; Сдружение с нестопанска цел „ Спортен клуб Вамос Пещера ” за дооборудване на клуба по тенис и промотиране в учебните заведения в общината на опциите за спорт и ДГ „ Слънчо ”, гр. Пещера с „ Детската градина – територия на здравето ". В предпочитана област II - Създаване на удобна, насърчаваща и подкрепяща среда посредством приобщаване на общността към културата - НЧ „ Развитие – 1873 ”, гр. Пещера с план „ Духовни пари ”; НЧ „ Сергей Румянцев – 1909 ”, с.Капитан Димитриево планува отбелязване на 110 годишнина на читалището и 10 годишнината на дамска фолклорна група „ Капитанка ” и НЧ „ Зора - 1903 ”, с. Радилово за фестивал „ Среди Зима на площада ” за показване на локални обичаи, предписания и традиции (първото издание на празника беше през вчерашния ден - вижте видеото).

Общински фонд за поддръжка на локални начинания, Община Пещера е основан в партньорство на община Пещера и Платформа АГОРА в границите на план " Активни общности: създаване на потенциал за смяна ", с финансовата поддръжка на Фондация „ Америка за България “.

Снимка - Георги Смилянов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР