В началото на този парламент имах увереност, че този парламент

...
В началото на този парламент имах увереност, че този парламент
Коментари Харесай

Крум Зарков: Актуализираме бюджет в предизборна обстановка и резултатът не е достатъчно добър

„ В началото на този парламент имах убеденост, че този парламент ще сфоримира болшинство, без ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че се стигна за жалост до тук “, разяснява настоящата политическа обстановка пред БНР Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

„ Дори в следствие предизвестих, да не стане по този начин, да има законопроекти признати на първо четене, а да не остане време за второ четене.

Сега с разискването на актуализацията на бюджета ние също можехме да викаме с цялостна мощ – „ Годеж, годеж ", когато през вчерашния ден прекъснаха съвещанието, или когато с гласовете на Движение за права и свободи подметнаха нашата концепция за преизчисляване на пенсиите. Това обаче не води кой знае до каква степен. Истината е че, няма ясно болшинство.



И от тук насетне ние актуализираме бюджет в предизборна конюнктура и това е резултатът – не задоволително добър.

Има и ужасно доста незнайни към бъдещата актуализация на държавния бюджет.  Но мисля, ча такава би трябвало да има. Служебното държавно управление вярно отвори този спор.

По актуализацията на пенсиите Българска социалистическа партия е на мнение, че нарастването би трябвало да бъде от 1 октомври. При всички случаи прогрес ще има. Като преизчислението на пенсиите се прави по разнообразни разновидности - служебното държавно управление заложи на разновидността - коефициент за прослужено време, само че има и доста значимият индикатор - приблизително месесчният застрахователен приход все още на пенсионирането. Но тези, които са се пенсионирали преди 2008 година, те са с доста по-ниски пенсии - това ще раздели хората ", сподели още Зарков.

По другата тематика - закриването на профилираните съдилища и прокуратура и дали за предлаганите правосъдните промени има подозренията, че Българска социалистическа партия ги неодобрява Зарков изрично съобщи, че тези закривания са залегнали в предизборната платформа на Българска социалистическа партия.

" Има време тези промени да минат и на първо,  и на второ четене - някъде до 20 септември, а през днешния ден ще има сигурно съвещание на парламентарните комисии по тези промени, както и по измененията, свързани с Бюрото за отбрана на очевидци към основния прокурор ", сподели още в " Преди всички "   Крум Зарков.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР