В началото на тази седмица в завода на BMW Group

...
В началото на тази седмица в завода на BMW Group
Коментари Харесай

BMW започна производството на новата Серия 8 Купе

В началото на тази седмица в завода на BMW Group в Динголфинг започва серийното произвеждане на новото BMW Серия 8 Купе. Спортният автомобил маркира началото на моделната атака в първокласния сегмент, а в индустриалния развой са интегрирани голям брой цифрови нововъведения, да вземем за пример самостоятелно движещи се транспортни системи или Smart Devices.
Интелигентна композиция от материали и гъвкави индустриални структури

Каросерията на новия състезателен автомобил е умна олекотена структура с композиция от материалите стомана, пластмаса, алуминий и карбонов композит CFRP. Освен носещите структури в предната и задната част на новото BMW Серия 8 Купе от алуминий са направени и покривът, вратите, предният похлупак и разграничителната стена към моторния отсек. За пръв път при сериен модел на марката BMW се предлага и покрив от карбонов композит (CFRP). Той се създава в завода в Динголфинг по новаторски способ за мокро сплескване. Благодарение на високата еластичност на индустриалната система на BMW е допустимо съвсем цялостното консолидиране на новото BMW Серия 8 Купе в наличните индустриални структури. Така първокласният състезателен автомобил ще се сглобява на поточните линии взаимно с BMW Серия 5 и BMW Серия 7 в границите на наложили се индустриални процеси.



Иновации в индустриалния развой

В същото време с въвеждането на новото BMW Серия 8 Купе в Динголфинг продължава напредъкът и в дигитализацията при логистиката и индустриалните процеси. За снабдяването с елементи при предварителното сглобяване на вратите се употребяват самостоятелно движещи се маршрутни " влакове ", при окончателния монтаж измерването на фугите и допуските е поверено на сътрудничещи си роботи. Освен това при индустриалния развой в завода на BMW Group в Динголфинг от ден на ден се залага на така наречен Wearables. Мобилните компютърни технологии се носят върху тялото и подкрепят служащите при техните задания. Освен потреблението на сканиращите ръкавици ProGlove в бъдеще да вземем за пример ще се ползва и н. нар. " екзотична тревога ". При нея посредством вибрационна тревога на Smartwatch служащите ще бъдат предупреждавани, когато се доближава автомобил с рядко в допълнение съоръжение, който се нуждае от изключително внимание. При образованието на служащите, които сглобяват колите, за пръв път се употребяват и Virtual-Reality очила. За тази цел характерните монтажни процеси на новото BMW Серия 8 Купе се снимат и се прожектират на служащите чрез VR очила. По този метод те могат да се срещнат с верните процеси на монтаж още преди старта на производството на новия модел.



Два мотора при старта на продажбите

При старта на продажбите на новото BMW Серия 8 Купе през ноември 2018 година ще се оферират два мотора: BMW M850i xDrive Купе се задвижва от V8 с внушителна мощност. Най-новото потомство на 4.4-литровият осемцилиндров мотор е осъвременено радикално, като оптималната мощ е нараснала до 530 кс, а оптималният въртящ миг до 750 Нм.

Уверена разтегливост и невисок разход на гориво предлага неповторимият в сегмента дизелов мотор на BMW 840d xDrive Купе. Трилитровият редови шестцилиндров мотор развива оптималната мощ от 320 кс и оптимален въртящ миг от 680 Нм.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР