В началото на следващата седмица вицепремиерът и министър на отбраната

...
В началото на следващата седмица вицепремиерът и министър на отбраната
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов ще внесе законопроект за доброволната военна служба идната седмица

В началото на идната седмица вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов внася в Министерски съвет законопроекта за доброволната военна работа. Тя ще е 6 месеца, а миналите я ще имат преимущество за работа в системата на сигурността. Доброволната казарма ще даде опция да дамите и мъжете до 40-годишна възраст да минат два курса по три месеца на военно образование .

„ Ако един младеж избере да направи това, неговото работно място ще се пази без значение дали работи в частна компания или в държавна институция. Тези хора, които преминат, ще им дадем и опцията с преимущество да постъпват на работа в структурите на сигурността и в държавната администрация “, съобщи във Велико Търново военният министър Красимир Каракачанов, откакто връчи свидетелствата на 20 възпитаници, приключили първия в страната курс по начална военна подготовка за последните 20 години.

В началото доброволна военна работа ще могат да изкарат 600 българи . Разходите са разчетени по този начин, че да не се наложи актуализация на бюджета на Министерството на защитата.

Каракачанов следи заключителния стадий от курса по начална военна подготовка на 20 възпитаници от Професионалната гимназия по туризъм „ Д-р Васил Берон” във Велико Търново. На полевия образователен център „ Беляковец “ на Националния боен университет гимназистите демонстрираха добитите умения по огнева подготовка. Това е първото практическо образование по начална военна подготовка за възпитаници от междинните учебни заведения за последните 20 години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР