В началото на септември Областно пътно управление - София ще

...
В началото на септември Областно пътно управление - София ще
Коментари Харесай

АПИ опровергава липсата на комуникация между пътно управление и администрация

В началото на септември Областно пътно ръководство - София ще показа на регионалния шеф на Софийска област отчет за активността и положението на републиканската пътна мрежа на територията на региона.

От началото на годината до момента в ОПУ-София са постъпили 7 писма от Областна администрация Софийска област и на тях е отговорено. Последното е от 6 юли 2018 година и на същото е отговорено на 17 юли 2018 година Агенция " Пътна инфраструктура " прави това конкретизиране във връзка изнесените през днешния ден изказвания, че липсва връзка сред регионалното пътно ръководство и регионалната администрация.

От началото на годината досега към 52 млн. лева са обезпечени за настоящо, превантивно и зимно поддържане на републиканските пътища в Софийска област. От тях близо 11,7 млн. лева са за зимното поддържане на пътната мрежа, а към 40 млн. лева за настоящи и превантивни ремонтни действия на автомагистралните сектори на територията на региона, първокласните, второкласните и третокласните пътища.

Бюджетът на регионалните пътни ръководства са част от бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " и дейностите, които се разпореждат са на база задачи, които се утвърждават според от нуждата и разполагаемия финансов запас за годината.

Републиканските пътища на територията на Софийска област са 1 508,494 км. От тях автомагистралите са 137,417 км, І-ви клас - 317,698 км, ІІ-ри клас - 350,567 км, ІІІ-ти клас - 643,283 км, пътни връзки и възли - 59,529 км. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР