>В началото на седмицата след изнесено заседание на Изпълнителното бюро

...
>В началото на седмицата след изнесено заседание на Изпълнителното бюро
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов не приема отстраняването си, приличало на саморазправа

 >
В началото на седмицата след изнесено съвещание на Изпълнителното бюро на Народно събрание в морската столица водачът на социалистите Корнелия Нинова разгласи промяната на Гуцанов и показа като негов краткотраен заместител общинския консултант Христо Боев.  

" Българска социалистическа партия е най-демократичната партия в България през последните 25 години и е единствената, която прецизно съблюдава всичките си уставни разпореждания. Това, което стана във Варна, мина всички вероятни граници. Не може по подобен метод да се погазва уставът. Не може да се спуска решение от ръководителя на Народно събрание Корнелия Нинов до ИБ и пред медиите да се споделя какво е решението. По правилник ИБ няма пълномощията да сменя ръководител на която и да е организация. Също по този начин не може да постанова наказване " събаряне на политическо доверие ", защото тази мярка към този момент я няма в устава ", разяснява пред публицисти Гуцанов.

Единствено на градска конференция може да бъде осъществена промяна на ръководител на локална организация, добави още социалистът. Неговият мандат е към края си и през септември следва и да се организира конференция за избор на нов водач.   

" Нито съм се женил за този пост, нито с цената на всичко ще го държа. За мен най-важното е Българска социалистическа партия да направи добър резултат на идните локални избори ". 

Според Гуцанов отстраняването му може да сътвори казус и да докара до смени на всички негови сътрудници с друго мнение.  

 

Подкрепа за Борислав Гуцанов заявиха заместникът му в градската организация Димитър Чутурков, ръководителят на групата на общинските съветници Милена Георгиева и водачът на младежката организация Николай Гочев. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР