В началото на октомври италианският вестник “Ла Република съобщи, че

...
В началото на октомври италианският вестник “Ла Република съобщи, че
Коментари Харесай

Американците са уплашени от измислено при Хрушчов оръжие

В началото на октомври италианският вестник “Ла Република ” заяви, че разузнаването на НАТО е изпратило предизвестие до всички членове на Алианса за навлизането в морето на съветската атомна подводница „ Белгород “, оборудвана с нуклеарно торпедо „ Посейдон “. НАТО допуска, че атомната подводница " Белгород " е напуснала пристанището на базиране и е отпътувала в незнайна посока. Според разузнаването на НАТО “Белгород ” е в арктически води, с цел да изпита нуклеарното торпедо “Посейдон ”.

“Ядрената подводница “Белгород ”, която влезе в употреба през юли, към този момент излезе, с цел да се гмурне в арктическите морета и има опасения, че нейната задача е да изпита за първи път суперторпедото “Посейдон ”, постоянно наричано „ оръжието на Апокалипсиса “. Това е една от системите, които ще върнат на Русия стратегическото предимство: нуклеарна бойна глава, която изминава 10 000 километра под вода и по-късно експлодира край брега, причинявайки радиоактивно цунами. Една нечиста вълна може да изтрие от лицето на земята мегаполиси като Ню Йорк или Лос Анджелис “, оплаква се италианският вестник и включилите се към него международни медии, препечатвайки тази тревожна информация за Съединени американски щати и техните съдружници.

Тревогата за вражески настроените към Русия страни се крие във обстоятелството, написа “Ла Република ”, че инфрачервените датчици на голям брой американски спътници могат да засекат изстрелването на съветски междуконтинентални балистични ракети, само че не виждат безшумното и едва нагряващо се суперторпедо, което се движи на километър дълбочина. Водещият американски военноморски анализатор Х. И. Сътън отбелязва, че атомната подводница “Белгород ” с торпедото “Посейдон ” е „ изцяло нова категория оръжие, което задължава да се промени планирането на западните военноморски сили и води до определянето на нови условия и нови средства за противопоставяне “.

“Посейдон ” е най-голямото торпедо, създавано в миналото от която и да е страна. С диаметър от към 2 метра и дължина от повече от 20 метра, той е към два пъти по-голям от размера на изстрелвана от подводница балистична ракета и 30 пъти по-голям от размера на стандартно " тежко ” - торпедо, сходни оценки са били чувани и преди в непознати източници. За първи път планът за основаване на гигантско торпедо Т-15, носещо нуклеарен заряд до крайбрежията на Съединени американски щати, е създаден в Съветския съюз от 1949 до 1954 година Проектът е затворен, защото при тогавашното равнище на технологиите е невероятно да се построи високоскоростно нуклеарно торпедо, което да се приближи прикрито до крайбрежията на Америка. През 1961 година концепцията за нуклеарно торпедо идва на учен Андрей Сахаров, който написа в записките си: „ Реших, че подобен притежател може да бъде огромно торпедо, изстреляно от подводница. Фантазирах, че е допустимо да се създаде атомен реактивен мотор с пряк поток вода и пара за такова торпедо. Целта на офанзивата от разстояние няколкостотин километра би трябвало да бъдат пристанищата на врага... Корпусът на такова торпедо може да бъде изработен доста устойчив, с цел да не се опасява от мини и трудности.

Идеята за основаване на изкуствено цунами с нуклеарен гърмеж от 100 мегатона край крайбрежията на Съединени американски щати принадлежи на руския учен Михаил Лаврентиев. През 1962 година той написа меморандум до Никита Хрушчов, по чиято самодейност са извършени опити за инспекция на резултатите от мощна крайбрежна подводна детонация, която не задоволява военните.

Оръжието на Страшния съд, нуклеарното суперторпедо “Посейдон ”, беше основано напълно неотдавна и вероятното изстрелване на този вестител на Апокалипсиса мощно разтревожи господата от НАТО. „ В края на краищата даже просто оповестяване на тествания би разрешило на Кремъл да показва неповторима дарба в борба със Запада: оръжие, против което няма отбрана “, написа “Ла Република ”. Възможното потребление на нуклеарни оръжия от Русия не може да не тревожи груповия Запад. Особено след предизвестието, направено от Владимир Путин по време на обръщението му на 21 септември.

Президентът на Русия сподели: „ Гражданите на Русия могат да бъдат сигурни, че териториалната целокупност на нашата татковина, нашата самостоятелност и независимост ще бъдат обезпечени, още веднъж наблягам това, по всевъзможен начин, с които разполагаме. И тези, които се пробват да ни изнудват с нуклеарни оръжия, би трябвало да знаят, че розата на ветровете може да се обърне и в тяхната посока ”.

Изглежда Западът е чул това предизвестие. Американският военачалник Дейвид Петреус незабавно стартира да заплашва Русия с ответен удар. Британският “Таймс ” гръмна с фалшив, писан в придвижване. Позовавайки се на незнайния полски специалист Конрад Музика, изданието оповестява, че Москва „ ще показва готовността си да употребява оръжия за всеобщо заличаване, като организира нуклеарен опит на границите на Украйна и се счита, че НАТО е предизвестил членовете на Алианса за това. "

Отбелязваме напредъка на " английските учени " в фабрикуването на имитации. Вместо изтърканото " хайли-лайкли " към този момент употребяват свежо звучащото и съвсем достоверно " както се счита ".

Русия няма да приготвя нуклеарни опити, да не приказваме за нуклеарни удари нито в ледовете на Арктика, нито в степите на Украйна. Страховитият " Белгород " отиде в морето с торпедо без нуклеарна бойна глава, както означават същите западни медии. А хипотетичният „ нуклеарен трен “, чиято фотография разгласява “Таймс ”, е единствено четири камиона КАМАЗ, покрити с брезент върху железопътни платформи. И къде са доказателствата, че тези камиони се транспортират към Украйна?

Ситуацията се вижда по следния метод: от районния комитет на Вашингтон е изпратена команда да се плашат миряните с съветската нуклеарна опасност, а западната преса и пенсионираните генерали се включват в нейното осъществяване.

В сегашната действителност Русия не заплашва никого с нуклеарен апокалипсис и ще употребява най-мощния си нуклеарен боеприпас в света единствено в случай че груповият Запад пресече „ алените линии “, ясно обозначени от президента на Русия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР