В началото на новия политически сезон лидерът на социалистите Корнелия

...
В началото на новия политически сезон лидерът на социалистите Корнелия
Коментари Харесай

БСП оставя 20 депутати в парламента, другите отиват при хората

В началото на новия политически сезон водачът на социалистите Корнелия Нинова настоя, че Народното събрание би трябвало да бъде разхлабен и да се отиде на предварителни избори.

Нинова разгласи, че единствено 20 депутати от Българска социалистическа партия ще останат в пленарната зала, а останалите стартират обиколки из страната.

"Отиваме при българите и протягаме ръка за нов модел. Тази зала, това болшинство не могат да решат проблемите. Този парламент, тази зала с това болшинство е изчерпало своята функционалност. Скъпи, българи, не споделяме, че сме най-умните и най-добре измислилите бъдещия модел на България. Ние ви даваме хрумвания ", уточни тя.

Нинова още веднъж изиска оставката на цялото държавно управление.

"Тръгваме към вас, не желаеме гласовете ви за Българска социалистическа партия. Имаме потребност от националната ви сила, от българщината, от грижата ви за семейство, за жанр и родно място. Идваме при вас, тъй като желаеме, молим всеки рационален българин да даде своя принос ", добави соцлидерката.

Председателката на Българска социалистическа партия изясни, че ще предложи на хората хрумвания за смяна на системата за 29-годишно ръководство на страната.

От Движение за права и свободи също желаеха нова система за ръководство. Според Мустафа Карадайъ формулата на властта е неверна и в случай че не се промени, нищо няма да се промени.

"Смяна на министрите - какво от това? Промяна на формулата – какво от това? Предсрочни избори – и какво от това? По-важният въпрос за нас от Движение за права и свободи е какво да се прави по-късно. Как и по какъв метод да се възстановим демократичните механизми на ръководство и по какъв начин да се построи още веднъж престижът на държавността. Как да се възвърне нормалността? Как да стартираме още веднъж разговора с жителите? Това са проблемите – за реанимиране на държавността, което е съществена тематика на сегашния парламентарен сезон ", означи Карадайъ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР